Share
Tribina o medijima i promocija knjige novinara Đorđa Jevtića u četvrtak na Univerzitetu

Tribina o medijima i promocija knjige novinara Đorđa Jevtića u četvrtak na Univerzitetu

Tribina „Mediji, novinarstvo i novinari danas“, koju organizuju Udruženje novinara Srbije i Studentski kulturni centar Niš, održaće se u četvrtak, 21. aprila od 19 sati u Velikoj sali Univerziteta u Nišu. Na tribini će biti predstavljena knjiga „Svedočenja i tumačenja – prikazi i eseji“ čiji je autor novinar Đorđe Jevtić.

Foto: Portal Media Press Srbija

Đorđe Jevtić je novinar sa Kosova, dobitnik nagrade za životno delo Udruženja novinara Srbije za 2021. godinu. Knjiga „Svedočenja i tumačenja“ je, navodi se na sajtu UNS-a, sačinjena od književnih i publicističkih knjiga prvenstveno autora sa Kosova i Metohije i eseja koje je autor pisao.

„Veći deo tih priloga objavio sam u knjizi `Kosovo u delima srpskih autora`. U dokumentaciji mi je ostao znatan broj rukopisa ove vrste, a deo novih sam u međuvremenu napisao, te sam odlučio da ovaj segment mog stvaralaštva saberem u jednu knjigu“, napisao je Jevtić u uvodu.

U knjizi je prikaz 60 dela 45 autora.

„Tematiku knjige eseja “Svedočenja i tumačenja” otkriva nam sam naslov. U knjigu o knjigama pesnika i prozaista, koji svedoče dramu i tragediju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, autor pronicljivo ulazi u analizu i tumačenje, dajući pregled poslednje kosovske drame… Može se uočiti da je autor u obradi tema tražio tačnu reč, precizan izraz, najdublji damar emocija i pronikao u suštinu književnih dela“, navodi u recenziji Rada Komazec, direktorka i glavna urednica NIJP „Panorama – Jedinstvo“.

Na tribini, pored autora i Rade Komazec, govore i prof. dr Dragiša Bojović, Filozofski fakultet u Nišu, prof. dr Zoran Aracki, Filozofski fakultet u Nišu i mr Živojin Rakočević, predsednik UNS-a.

Izdavač knjige je „Panorama – Jedinstvo“.

 

Autor: Portal Media Press Srbija