Share
UNICEF i poznate ličnosti obeležili Svetski dan porodice

UNICEF i poznate ličnosti obeležili Svetski dan porodice

UNICEF je obeležio Svetski dan porodice zajedno sa decom, roditeljima i poznatim ličnostima, a svi prisutni u tržnom centru Stadion mogli su da uživaju u zanimljivim aktivnostima u okviru Porodičnog kutka UNICEF-a u Srbiji.  

Glumac Stevan Piale i influenseri Strahinja i njegova žena Marija Ćalović podelili su svoje iskustvo i izazove koje imaju kao roditelji.

Stevan Piale je istakao da je roditeljstvo najbolje iskustvo koje bi svima preporučio.

„Za roditeljstvo je potrebna dobra organizacija, što je meni u početku bilo izazovno, ali došlo je do toga da sam sve svoje obaveze uskladio sa porodičnim životom. Učestvujem potpuno, nemamo podelu poslova, tako da i moja žena Una ima svoje slobodno vreme, a ja menjam pelene, hranim i kupam dete“, izjavio je Stevan, koji je ovom prilikom premijerno objavio vest da očekuju i drugo dete.

Tokom Svetskog dana porodice najmlađi su učestvovali u UNICEF radionicama, crtali, družili i igrali se sa balonima u UNICEF bojama. Roditeljima su podeljene edukativne brošure i materijali o tome koliko je igra i aktivno učešće roditelja u tom segmentu odrastanja važno u životu svakog deteta, budući da je igra više od zabave. Ona je način na koji deca uče i upoznaju svet oko sebe. Osim toga, roditelji su mogli da vide kako funkcioniše Bebbo mobilna aplikacija, interaktivni vodič kroz roditeljstvo i odrastanje deteta, od rođenja do polaska u školu.

Influenser i tvorac poznatog Instagram profila „Tatin dnevnik“ Strahinja Ćalović dao je savet svim roditeljima da uvek potraže pomoć kada imaju nedoumice oko odgajanja dece.

„Ovde smo da obeležimo Svetski dan porodice i da podržimo UNICEF u onome što svakodnevno radi, a to je da se brine o deci na odgovoran način, pun ljubavi. Moj savet za roditelje je da dele svoja i lepa i manje lepa iskustva, jer koliko god dece da imate uvek vam je potreban savet, i da sa nekim razmenite mišljenje“, izjavio je Strahinja. On je dodao da jedan od načina da roditelji reše nedoumice jeste Bebbo aplikacija, koja je nedavno unapređena i ima nove funkcionalnosti. „Uvek se pitate da li se dete dovoljno brzo razvija, kada je pravo vreme za vakcinu, kada je vreme da pređe na neku drugu vrstu ishrane i zato je dobro da imate ovakvu mobilnu aplikaciju, koja je dostupna, besplatna i laka za korišćenje“, smatra Strahinja.

Marija Ćalović je istakla da je roditeljstvo veoma zahtevan posao i da roditelji treba da budu uvek tu za svoje dete.

Posetioci Porodičnog kutka UNICEF-a u Srbiji imali su priliku da se pridruže Klubu prijatelja UNICEF-a i tako postanu redovni mesečni donatori, koji će doprineti stvaranju boljih uslova za svako dete u Srbiji.

 

Autor fotografija: Goran Zlatković

Autor: Portal Media Press Srbija