Share
Da li ste znali da zagađenje vazduha u kući može biti i pet puta veće nego napolju?

Da li ste znali da zagađenje vazduha u kući može biti i pet puta veće nego napolju?

Svi smo svesni koliko je zagađen vazduh štetan po naše zdravlje, ali ono što mnogi ne znaju je da ovo nije pretnja samo u spoljnom svetu, već i u zavorenim prostorima u kojima provodimo većinu našeg vremena. Podaci američke Agencije za zaštitu životne sredine (EPA) pokazuju da zagađenje može biti dva do pet puta veće unutra nego spolja. To je posebno zabrinjavajuće kada se uzme u obzir percepcija da je naš vazduh u kući čist.

Najbolje rešenje za taj, sve veći i ozbiljniji, problem su prečišćivači vazduha. Međutim, na tržištu postoji mnogo različitih modela, a najpopularniji su oni koji imaju HEPA filtere i jonizatore. Takođe, efikasnost prečišćivača zavisi od faktora kao što su veličina sobe, nivo zagađenja, brzina ventilatora, vrsta filtera i način korišćenja. Prilikom odabira idealnog modela za vaše potrebe, morate voditi računa o svim ovim elementima.

Neka neželjene čestice u vazduhu budu prošlost

Gorenje prečišćivači vazduha sadrže i kvalitetne filtere i jonizator, koji zajedno obezbeđuju čist i svež vazduh. Svaki zamenljivi filter je 3u1 i sastoji se od predfiltera, HEPA filtera i filtera sa aktivnim ugljem, što rezultira najsavremenijim sistemom. Aktivni ugalj uklanja neprijatne mirise, a posebna lampica vas upozorava kada je vreme za zamenu filtera. Redovno menjanje obezbediće optimalne rezultate.

Dizajnirani su tako da filtriraju, uništavaju i neutrališu neželjene čestice, kao što su: duvanski dim, polen, buđ, ugljen monoksid, azot oksid, organske gasove, nanočestice, formaldehid, pesticide, azbest i još mnogo toga.

Jedan od najboljih modela, sa ECARF sertifikatom, je AP500 SenseAir koji omogućava da proverite broj čvrstih čestica i hemijsko zagađenje vazduha oko vas. Uz to, on prikazuje trenutni kvalitet pomoću LED svetlosnog prstena merenog unutrašnjim senzorima: crveno za loš, narandžasto za prihvatljivo i plavo za odličan.

Efikasno kombinujući pametnu tehnologiju, odličan dizajn i brigu o životnoj sredini, Gorenje konstantno podiže standarde kvaliteta i očekivanja potrošača za vodeće evropske proizvođače kućnih aparata. Sa svojim inovativnim, tehnološki usavršenim, ekološki prihvatljivim i modernim proizvodima svakodnevo olakšava život svojim korisnicima. Više od 70 godina inovativnost i dizajn Gorenje kućnih aparata čine život lepšim i jednostavnijim. Više informacije o proizvodima možete pronaći na linku.

 

Foto: Hisense

Autor: Portal Media Press Srbija