Share
Kako da odaberte najbolji frižider za svoju kuhinju

Kako da odaberte najbolji frižider za svoju kuhinju

Prilikom opremanja kuhinje, odabir pravih aparata je veoma izazovan, ali i ključan korak. Od toga zavisi čitavo iskustvo kulinarskog doživljaja. Jedna od najbitnijih stavki je svakako izbor pravog frižidera. Danas postoji dosta različitih vrsta, a značajnu razliku pravi da li ste se opredelili za  ugradni ili samostojeći frižider, sa zamrzivačem ili bez, ali i niz drugih karakteristika. Za koji god da se odlučite, Gorenje u svojoj ponudi ima frižider po vašoj meri! Za vas izdvajamo ključne osobine koje morate da znate u toku potrage za savršenim modelom.

Zapremina i dimenzije

Morate obratiti pažnju na zapreminu i dimenzije uređaja. Kapacitet frižiderskog i zamrzivačkog dela se meri u litrima. Pronađite najbolji mogući kompromis između spoljašnjih mera koje se uklapaju u vaš prostor i željene zapremine unutrašnjosti. Takođe, širina, visina i dubina su bazne mere koje trebate razmotriti prilikom kupovine. Upravo svi Gorenje modeli dizajnirani su tako da omoguće idealnu kombinaciju estetike i funkcionalnosti. Njihova ponuda nudi različite dimenzije za svaku kuhinju, bilo da vam je potreban mali, veliki ili srednji frižider, samostojeći ili ugradni.

Potrošnja električne energije

Odabirom idealnog modela možete uticati na vašu godišnju potrošnju električne energije i uštedeti koliko je potrebno. Što je manja potrošnja po kWh, to je veća vaša ušteda! Pored toga, i energetski razredi dodatno utiču na potrošnju. Razred A je najefikasniji energetski razred, dok je razred G najmanje efikasan.

Na to dodatno utiče i inverter tehnologija koja omogućava optimalan rad, to znači da se manje uključuje i isključuje i time troši manje električne energije. Ne treba zanemariti ni činjenicu da uređaji sa ovom tehnologijom imaju značajno duži životni vek.

Imajući na umu sve potrebe svojih korisnika, kako funkcionalne, tako i finansijske, Gorenje modeli kreirani su sa ciljem da pruže maksimalni ugođaj uz štednju struje i smanjenje mesečnih troškova.

Neželjena buka

Tokom rada frižideri proizvode određene zvukove i to je sasvim normalno, ali bilo bi dobro da znate koliko je koji model glasan pre nego što ga uzmete. To je veoma značajno ukoliko su vam dnevni boravak i kuhinja spojeni. Uz Gorenje frižidere možete se opustiti i uživati bez neželjene buke.

U susret Svetskom prvenstvu

Bliži nam se najvrelije sportsko takmičenje ove godine, a Gorenje nastoji da vas rashladi kao zvanični sponzor i dobavljač frižidera, zamrzivača i uređaja za hlađenje na FIFA Svetskom prvenstvu u fubalu u Kataru 2022. Zato kada dođu najvreliji trenuci, možete da potražite osveženje uz pomoć vašeg novog Gorenje frižidera sa zamrzivačem koji su na akciji od 15. juna do 15. jula. Više informacija pogledajte putem sledećeg LINKA.

 

Foto: Gorenje

Autor: Portal Media Press Srbija