Share
‘Slaughter horror film i heavy metal festival’ početkom jula u Doljevcu

‘Slaughter horror film i heavy metal festival’ početkom jula u Doljevcu

Internacionalni festival umetničkih horor filmova „Slaughter horror film festival“ održaće se od 1. do 3. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici u organizaciji Komplos Art Factory – udruženja građana iz Doljevca. Biće prikazano 20 filmova na tri bioskopska platna, kako u glavnoj hali, tako i u fabričkom krugu nekadašnje klanice. Na festivalskom repertoaru naći će se dugometražni igrani, dokumentarni, eksperimentalni i kratki filmovi horor žanra.

Umetnički direktor festivala je najveći srpski poznavalac horor kinematografije, dr Dejan Ognjanović, pisac, kritičar, prevodilac i urednik.

Predsednik žirija je Alin Ludu Dumbrava, filmski kritičar, programer, scenarista i dugogodišnji selektor i umetnički direktor prestižnog Drakula Film Festivala u Brašovu, Transilvanija, posvećenog horor filmovima.

Najbolji film biće nagrađen Zlatnom Macolom, što je asocijacija na radni alat doljevačke klanice osnovane daleke 1952. godine, a posetioci će pre projekcija moći da uđu u boks za ubijanje bikova istim alatom.

Pored projekcija filmova, posetioci ce moći da vide i muralima oslikane zidove klanice na temu istorije filmskog horora, a u subotu, 2. jula u Nišu biće organizovana tribina pod naslovom „Pola veka Leptirice: horor u srpskoj kinematografiji“.

Ulaz je besplatan za sve posetioce, a prvih sto gledalaca svakog dana degustiraće besplatno pivo i kokice.

Kao prateći program održaće se i „Slaughter heavy metal festival“ (Sloter hevi metal festival) autorskih bendova. Na dva nezavisna stejdža nastupiće 12 bendova iz zemlje i inostranstva, u takmičarskom i revijalnom programu, od 1. do 3. jula, od 19 časova do ponoći.

Za posetioce iz Niša i Leskovca, biće organizovan specijalan autobuski prevoz do Doljevca i nazad, kao i besplatan parking za one koji dolaze svojim automobilima.

 

Foto: Komplos Art Factory – udruženje građana iz Doljevca

Autor: Portal Media Press Srbija