Share
Nenad Vasilić Trio u subotu nastupa u dvorištu niškog Univerziteta

Nenad Vasilić Trio u subotu nastupa u dvorištu niškog Univerziteta

Muzički sastav Nenad Vasilić Trio nastupiće u subotu, 2. jula u dvorištu niškog Univerziteta od 21 sat. Svi zainteresovani karte mogu kupiti u Studentskom kulturnom centru Niš.

Foto: Studentski kulturni centar Niš

Nenad Vasilić – kontrabasista, kompozitor, pedagog i rođeni Nišlija, na evropskoj jazz sceni prisutan je poslednjih dvadeset pet godina.

Svoju autorsku muziku u sastavu „Nenad Vasilić Trio“ izvodi širom Evrope, a niška publika imaće priliku da ga sluša u subotu, 2. jula na koncertu koji u „Banovini“, u dvorištu zgrade Univerziteta, organizuje „SKC Niš“.

Sa Vasilićem u Nišu sviraju Marko Živadinović (harmonika) i Romed Hopfgartner (saksofon) – sastav koji retko nastupa u Srbiji, što doprinosi atraktivnosti ovog koncerta.

Jedan od povoda za novi niški nastup je i nedavno objavljen koncertni album „Nenad Vasilić Trio LIVE“ na kojem se nalaze i tri kompozicije snimljene u Nišu, u kojem je Vasilić poslednji put nastupio još pre tri ipo godine, i kojem se uvek sa posebnom emocijom vraća.

Od tada je objavio dva albuma, započeo projekte „Nenad Vasilić Bass&Strings“ , „Nenad Vasilić&Big Band“, i postao redovni profesor na Jazz akademiji u Berlinu.

VIDEO:

 

Video: Nenad Vasilic Music

Izvor: Studentski kulturni centar Niš, Balkanrock.com