Share
Koprodukcija njujorške trupe ‘La Mama’ u okviru pozorišnog programa ‘Nišville jazz teatra 2022’

Koprodukcija njujorške trupe ‘La Mama’ u okviru pozorišnog programa ‘Nišville jazz teatra 2022’

U sklopu ovogodišnjeg programa Nišville jazz teatra, publici festivala će se na različitim lokacijama u Nišu ( Amfiteatar na keju, Salon 77…) predstaviti 17 pozorišnih predstava iz Francuske, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

Autor fotografije: Zoran Ćirić

Umetnička direktorka Niišville jazz Teatra Maja Mitić posebno ističe predstavu “Balkan Bordelo”  čuvenog njujorškog pozorišta “La Mama” koju izvode u koprodukciji sa “Atelejom 212”,  “Kendre Multimedija” i “My Balkans” u kojoj igra i Svetozar Cvetković. Posle uspešne premijere u Njujorku i sjajne kritike u “Njujork tajmsu” – “Balkan bordello” će na Balkanskoj turneji koja obuhvata Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju – premijeru imati upravo u Nišu.

Osnovna ideja kada je reč o selekciji je da sve trupe neguju savremeni pozorišni izraz i posvećene su aktivnom odnosom prema vremenu u kojem živimo. Među učesnicima ovogodišnjeg   Nišville jazz teatra je i niška trupa “Contra Teatar” koja je nastala upravo inspirisana ovim festivalom.

U sklopu pratećih programa, tradicionalno će biti organizovana predavanja, tribine i radionice.

 

Autor: Portal Media Press Srbija