Share
Mali koraci Banke hrane i niškog udruženja Štit MM do velikog učinka za građane Niša

Mali koraci Banke hrane i niškog udruženja Štit MM do velikog učinka za građane Niša

Banka hrane u Srbiji od nedavno je sklopila saradnju sa farmaceutskom kućom Pharmanova iz Obrenovca. Sva udruženja i nevladine organizacije iz Niša koje imaju saradnju sa Bankom hrane, moći će da budu snabdeveni određenim proizvodima i budu deo budućih akcija. Trenutni fokus Banke hrane jesu vitamini – konkretno Vitamin C sa Zinkom, tj dodatak ishrani, koji je nedavno podeljen članovima niškog udruženja Štit MM i čitaocima portala Media Press Srbija.

Maja Mladenović (Štit MM) i Slavoljub Radovanović (Federacija Banaka hrane „Jug – Aleksandar Vidaković“)

Kako navodi predstavnik Federacije Banaka hrane „Jug – Aleksandar Vidaković“, Slavoljub Radovanović, nedavno je sprovedena jedna akcija u domu za smeštaj starih i odraslih lica Eskulap centar u Nišu, jer su tokom protekle dve godine, zahvaćeni korona virusom, oni bili najugroženiji. On se nada da će u budućem periodu akcija biti što više, u vidu hrane i osnovnih životnih namirnica, a kako kaže, problema neće biti, jer je odziv donatora velik.

Banka hrane u Nišu funkcioniše po principima po kojima funkcionišu i sve ostale Banke hrane u svetu – prikupljanjem donacija u vidu hrane od strane kompanija koje se bave njihovom proizvodnjom, distribucijom i prodajom hrane preko drugih institucija koje se bave ugroženim grupama građana. Banka hrane je u Nišu otvorena prošle godine i njen glavni cilj jeste pre svega zadovoljenje osnovnih životnih potreba najsiromašnijeg dela stanovništva.

Ratni sukobi i pandemija korona virusa povećali su broj gladnih u svetu – svakog minuta od gladi umre jedanaestoro ljudi.

 

Foto: Portal Media Press Srbija

Autor: Marija Janković – Portal Media Press Srbija