-
Žiri Nišville Movie Summit-a 2022 proglasio najbolje filmove - 3 sata pre
-
Saša Mrkić novi šef stručnog štaba FK Radnički Niš - 4 sata pre
-
Niš: Jedna osoba ubijena, druga ranjena ispred noćnog kluba - 6 sata pre
-
WWF na Međunarodni dan mladih predstavio umetničku instalaciju ‘Budućnost kakvu želimo!’ - 23 sata pre
-
Otvoren Internacionalni Nišville jazz festival - 1 dan pre
-
Sivić: Poštovanje Novom Pazaru, ali nas zanima samo pobeda - 1 dan pre
-
Program 57. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu - 11/08/2022
-
Dodeljene nagrade Internacionalnog teatarskog Nišvil džez festivala - 11/08/2022
-
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 11. do 17. avgusta - 11/08/2022
-
Promocije i tribine u sklopu Nišvila: Mingusova autobiografija, rock biseri, knjige za bubnjare, WMAS i Striporama - 11/08/2022
Sladoled protiv prehlade i gripa
Naravno da svi ne volimo grip i prehlade i baš tada nam ne dozvoljavaju da jedemo sladoled. A šta ako vam ponudimo baš sladoled protiv prehlade i gripa? Evo kako da ga napravite.
Deca će biti oduševljena – prehlađeni su, a nude im sladoled – ne može bolje. Ideju smo pronašli na sajtu The-Ice-Cream-Maker. Koristite sojinu pavlaku (možete je naći u našim marketina među posnim pavlakama), zdravi đumbir i ruzmarin, koji ima antibakterijska svojstva. Zanimljivo je da se u receptu među sastojcima nalazi i čili paprika, ali možete je sasvim slobodno izbaciti, ako sladoled pravite za decu ili ako vi ne volite ljuto-slatke kombinacije.
Sastojci:
1 kašika ruzmarina
1 kašika sveže narendanog korena đumbira (1 do 2 kriške korena)
250 ml sojine pavlake
1 manja čili papričica, bez semenki, naseckana (ali nije obavezno)
1 štapić vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile
2/3 šolje meda
1 jaje, poželjno organsko
Sok od jednog limuna
Ruzmarin i đumbir umotajte u komadić gaze i zavežite dobro. Ovu vrećicu stavite u šerpicu u koju ste prethodno usuli sojinu pavlaku. Dodajte malo čilija (ako koristite). Rasecite štapić vanile i stavite semenke u kremu, takođe. Zagrejavajte na šporetu na srednjoj temperaturi dok smesa ne postane vruća.
Skinite sve sa šporeta i procedite u drugu posudu kroz gazu. Posebno umutite jaje, pa lagano spojite sa proceđenom kremom od sojine pavlake. Vratite na šporet i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne.
sladoled gripa2U posudici pomešajte med i sok od limuna. U tu posudicu, preko gaze, sipajte zgusnutu smesu. Znači, morate je još jednom procediti kroz gazu. Pomešajte sve dobro da se smesa sjedini sa medom i sokom. Ostavite da se dobro ohladi. (Ako koristite ekstrakt vanile umesto štapića, tek ga sada dodajete). Kada se ohladila na sobnoj temeraturi, stavite smesu u frižider na sat vremena, pa posle sve zamrznite u mašini za sladoled ili u zamrzivaču.
Služite u posudici napravljenoj od kore limuna, kao na slici i sačekajte da se malo otopi.
Želimo vam brzo ozdravljenje.
Foto: Free images
Izvor: PressSerbia