Početna » Pred Svetski dan zdrave hrane predlažemo vam 3 ideje za jednostavan, brz i zdrav ručak

Pred Svetski dan zdrave hrane predlažemo vam 3 ideje za jednostavan, brz i zdrav ručak

od strane bukovac

Pred Svetski dan zdrave hrane predlažemo vam 3 ideje za jednostavan, brz i zdrav ručak

U narodu je oduvek prisutna stigma da je zdrave obroke teško napraviti, a brza i nezdrava hrana postavlja se kao jednostavniji izbor. Međutim, to uopšte nije tačno! Zato smo odlučili da vam pred Svetski dan zdrave hrane, otkrijemo lagane, brze i pre svega zdrave recepte, za čiju pripremu će vam biti potrebno manje od 30 minuta.

Testenina u paradajz sosu sa piletinom

Za ovaj ukusni obrok neophodni su  paradajz pelat, piletina, parmerzan, pečurke, avokado, puter, peršun i integralna testenina. Na puteru propržite pečurke, piletinu i začinite po volji. Kada bude gotovo, dodajte pelat i kuvanu testeninu. Kada ste završili, sve umešajte i servirajte sa parmezanom i svežim začinima.

banner

Burito posuda sa crnim pasuljem

Potrebni su vam prokelj, beli i crveni luk, pirinač, jabukovo sirće, paprike, avokado, paradajz, crni pasulj, malo meda i maslinovog ulja. Prvo skuvajte pirinač i na tiganju propržite ulje, crveni luk, papriku, pasulj i paradajz, a zatim poklopite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Takođe, u mešavinu ubacite i prethodno skuvani prokelj. Sve to začinite po svom izboru i servirajte na pirinču ili jednostavno pomešajte i napravite rižoto.

Vitaminska čorbica

Tokom jesenjih dana veoma je bitno da vodite računa o redovnom unosu vitamina. Za pripremu ove čorbice biće vam potrebni tikvice, krompir, mladi luk, čeri paradajz, šargarepa, kukuruz i muškantni oraščići.Povrće iseckajte na sitne komade, nalijte vodom, začinite i ostavite da se kuva oko pola sata. Kasnije, prilikom serviranja, možete čorbicu poslužiti uz grčki jogurt.

Ako ne možete da se odlučite koji recept bi pre isprobali, napravite ih sve odjednom! U tome vam može pomoći Gorenje OptiBake rerna, koja pruža mogućnost pravljenja čak i do pet jela istovremeno. Zahvaljujući opciji AirFry, hranu možete pripremati bez dodatnih kalorija. Metoda intenzivnog pečenja pomoću vrelog vazduha ne zahteva bilo kakvu masnoću kako bi se osigurala savšenstvo ukusa. OptiBake rerne imaju i jedinstvenu mogućnost samočišćenja. Da, dobro ste čuli! Zaboravite na mučno ribanje rerne i prepustite se kulinarskim čarima. Pored toga, nude i brojne druge funkcije koje će olakšati pripremu jela i učiniti da u tome uživate i što je najvažnije učiniće da trošite što manje svog vremena.

Foto: Gorenje

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti