Početna » Legendarni Električni orgazam ima najprodavaniji album u Hrvatskoj

Legendarni Električni orgazam ima najprodavaniji album u Hrvatskoj

od strane bukovac

Kultni drugi album “Lišće prekriva Lisabon” legendarnog Električnog orgazma nalazi se ove nedelje na prvom mestu domaće Top-liste prodaje albuma u Hrvatskoj. Podsećamo, album je originalno izdat davne 1982. godine za Jugoton, a Croatia Records je nedavno objavila luksuzno reizdanje albuma na vinilu povodom obeležavanja 40-godišnjice od izlaska ove kultne ploče.

Foto: Mikica Andrejić

Top-listu prodaje albuma u Hrvatskoj svake nedelje objavljuje Hrvatska diskografska udruga, a lista nastaje na osnovu sakupljanja podataka sa 164 prodajna mesta u Hrvatskoj, a takođe uključuje i internet prodaju hrvatskih diskografskih kuća. Ovonedeljna lista se odnosi na prodaju koja je ostvarena u periodu od 24. oktobra do 30. oktobra tekuće godine.

Drugo mesto na pomenutoj listi zauzima kompilacijski album benda Parni valjak “Vrijeme ljubavi” (Croatia Records), dok je treće mesto pripalo reizdanju albuma “Kiselina” (Croatia Records) Pop Mašine. Parni valjak se nalazi i na četvrtom mestu s remasterom ploče “Buđenje” (Croatia Records), dok Top 5 zatvaraju Idoli s albumom “Odbrana i poslednji dani” (Croatia Records).

Foto: HDU

Kada se govori o najprodavanijim stranim izdanjima u Hrvatskoj, već drugu nedelju zaredom novi album grupe Arctic Monkeys “The Car” (Domino/Dancing Bear) nalazi se na prvom mestu.

banner

Na sreću svih fanova, vlasnici najprodavanijeg domaćeg albuma u Hrvatskoj, legendarni Električni orgazam, najavili su i tri ekskluzivna koncerta do kraja godine na kojima će proslaviti 40 godina od objavljivanja albuma “Lišće prekriva Lisabon”. 

Koncerti će biti održani 19. novembra u novosadskom Domu kulture, 26. novembra u zagrebačkoj Tvornici i 17. decembra u beogradskom Domu omladine. 

Na pomenutim koncertima bend će svirati skoro pola pesama sa pomenutog, slavljeničkog albuma, a zanimljivo je da neke od tih pesama nikada ranije nisu svirane uživo. Ostatak repertoara činiće svi najveći hitovi iz skoro 43 godine duge i uspešne karijere benda. 

Ulaznice za novosadski koncert su u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstix-a, dok se ulaznice za koncert u Zagrebu prodaju preko mreže Etria, a za beogradski koncert preko mreže Tickets-a.

VIDEO:


Izvor videa:
ElektričniOrgazam Official



Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti