Početna » Organizacioni trikovi koji će vam pomoći da smanjite bacanje hrane

Organizacioni trikovi koji će vam pomoći da smanjite bacanje hrane

od strane bukovac

Da li ste znali da je za očuvanje svežine i ukusa vaših namirnica ključna dobra organizacija frižidera? Iako su police i fioke obeležne ili je u uputstvu navedeno koji tip proizvoda se gde čuva, mnogi to zanemaruju. Takođe, od velikog značaja je i koji frižider i zamrzivač imate, jer od toga zavisi koliko kvalitetno ćete sačuvati obroke. Otkrivamo vam nekoliko trikova u organizaciji koji će vam omogućiti da smanjite bacanje hrane, ali i koji modeli uređaja će vam pomoći u tome.

Organizacija je ključ uspeha!

Pojedine oblasti frižidera pogodnije su za određenu grupu hrane:

– Gornja polica je obično najtopliji deo, pa je zato preporuka da tu čuvate namirnice poput soseva, sireva i jogurta.

banner

– Iako većina ljudi mleko drži na stalku na vratima frižidera, ovo nije najbolja lokacija za to, jer se tamo vazduh zagreva svaki put kada otvorite vrata, pa je zato bolje da i njega držite u donjem predelu.

– Proizvode koji se ne kvare držite u vratima, jer je to obično najtopliji deo frižidera. Takođe, to je idealno mesto za čuvanje jaja, voćnih sokova i začina.

– Namirnice koje se lako kvare, poput mesa i ribe, držite na nižim i hladnijim policama.

– I na kraju, držite voće i povrće u donjim fiokama. Održaće ih svežijima i hrskavijim.

Zaboravite na zamorno odmrzavanje!

Ove jednostavne organizacione veštine u kombinaciji sa naprednom tehnologijom Gorenje NoFrost frižidera, koji se tokom ovog meseca mogu kupiti na specijalnoj Black November akciji,  olakšaće vam život. Oni imaju jedan od najboljih sistema hlađenja na tržištu, ugrađen u zamrzivačkom delu, koji sprečava nakupljanje leda, kako bi smanjio potrošnju energije. Kao rezultat, optimalna je iskorišćenost prostora za čuvanje namirnica, a odmrzavanje i čišćenje unutrašnjosti više nije potrebno. Paketi ili komadi zamrznutih namirnica neće se lepiti jedan na drugi, tako da će namirnice u zamrzivaču biti uredne i čiste.

Pored toga, IonAir program generiše negativno naelektrisane jone unutar aparata, koji se ravnomerno distribuiraju kroz frižiderski deo zahvaljujući novom MultiFlow 360° sistemu. Vazduh obogaćen ovim jonima zadržava ukus u hrani i odstranjuje neugodne mirise. Takođe frižideri iz NoFrost kolekcije imaju i niz drugih funkcija koje se staraju da vaše namernice ostanu ukusne i sveže.

Na velikoj novembarskoj akciji, možete pronaći i druge Gorenje uređaje koji se svakodnevno brinu da vaš život bude jednostavniji. Fantastične popuste možete iskoristiti kupovinom na Gorenje onlajn prodavnici klikom na uređaj koji želite  ili u svakom od 11 objekata Hisense Gorenje Studija širom Srbije.

Foto: Gorenje

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti