Početna » Učešće Pozorišta lutaka Niš na predstojećim festivalima

Učešće Pozorišta lutaka Niš na predstojećim festivalima

od strane bukovac

Portal Media Press Srbija ljubiteljima pozorišta donosi repertoar Pozorišta lutaka Niš i informacije o učešću na predstojećim festivalima

Tokom ove sedmice Pozorište lutaka Niš će izvesti predstavu „Trnova ružica“ na matičnoj sceni i predstavu „Pop Ćira i pop Spira“ na sceni Narodnog pozorišta Leskovac u okviru Petnaestog festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.

Početkom naredne nedelje ansambl Pozorišta lutaka putuje u Beograd gde će sa predstavom “Trnova ružica“ učestvovati na Pedeset trećim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

Četvrtak, 24. novembar, 18.00 časova

banner

„Trnova ružica“

Na temelju poznate bajke o stogodišnjem snu, uspavanom kraljevstvu  i hrabrom spasiocu, predstava podseća  malu i veliku publiku kako se uz malo truda, rada i upornosti može doći do željenog cilja.

U stalnom preplitanju duhovitih igranih i lutkarskih rešenja deca učestvuju u kreiranju samog događaja na sceni, čime interaktivni proces predstavlja poseban doživljaj.

Predstavu je režirao Vladimir Lazić, a uloge će tumačiti: Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Jovan Živković (k.g.), Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Subota, 26. novembar

Učešće na Petnaestom festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“

Narodno pozorište Leskovac

„Pop Ćira i pop Spira“

17.00 i 19.00 časova

Pozorište lutaka Niš u subotu 26. novembra učestvuje sa predstavom „Pop Ćira i pop Spira“ na Petnaestom festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, čiji je domaćin ove godine Narodno pozorište Leskovac. Festival se održava od 21. do 28. novembra.

Reč je o republičkom takmičarskom festivalu koji je osnovan sa ciljem unapređivanja i afirmacije profesionalnog dramskog stvaralaštva namenjenog deci i mladima.

Po izboru selektora Aleksandra Radulovića u takmičarskom programu učestvuje sedam profesionalnih pozorišta iz Leskovca, Vranja, Šapca, Zaječara, Kragujevca, Kruševca i Niša.

Predstavu „Pop Ćira i pop Spira“ režirao je Predrag Štrbac, a uloge tumače: Dejan Gocić, Toma Bibić, Biljana Radenković, Nataša Ristić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Sofija Ristić (k.g.), Teodora Stojković (k.g.) i Danilo Milenković (k.g.).

Nedelja, 27. novembar

Zbog učešća na Petnaestom festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“ i Susretima profesionalnih pozorišta lutaka u Beogradu, u nedelju 27. novembra neće biti predstava na matičnoj sceni.

Fotografije: Ivan Nikolić

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti