Početna » Srpska asocijacija menadžera: OTP banka je društveno odgovorna kompanija 2022. godine

Srpska asocijacija menadžera: OTP banka je društveno odgovorna kompanija 2022. godine

od strane bukovac

OTP banka Srbija proglašena je za Društveno odgovornu kompaniju godine na tradicionalnoj svečanoj dodeli nagrada Srpske asocijacije menadžera, kao kompanija koja je u 2022. godini pokazala izuzetan doprinos i odgovorno ponašanje prema društvenoj zajednici.

Nagradu je u ime OTP banke primila Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose s javnošću, istakavši kako su odgovoran pristup poslovanju i odlični rezultati pozicionirali OTP banku kao predvodnika zelene tranzicije i primene ESG principa delovanja u našoj zemlji.

Društveno odgovorno poslovanje je strateški inkorporirano u poslovnu strategiju OTP banke i mi tome pristupamo sistematično i dugoročno sa velikim ambicijama. Izuzetno smo ponosni što je SAM to prepoznao i nagradio OTP banku kao Društveno odgovornu kompaniju godine. Ovo priznanje dolazi kao kruna u godini u kojoj su svetski renomirani magazini “Euromoney” i “The Banker” proglasili OTP banku za Najbolju banku u Srbiji. Razlozi zbog kojih smo bili ohrabreni i podstaknuti da apliciramo za nagradu su duboka promišljenost koja je prethodila svakoj inicijativi, entuzijazam, posvećenost našem ekološkom i socijalnim angažmanu, naši partneri i pre svega rezultati projekata koje smo postigli. Napori da delujemo u skladu sa standardima održivog poslovanja i cirkularne ekonomije su prepoznati i nagrađeni i želim da zahvalim na tome u ime svih kolega, navela je Milena Mićanović.

Prioriteti OTP banke u segmentu korporativne odgovornosti su ekologija, podrška socijalnom i održivom preduzetništvu, sport, očuvanje nacionalnog kulturnog nasleđa, finansijska edukacija i pomoć društveno osetljivim grupama. U svakoj od navedenih oblasti, Banka neguje dugoročna i plodonosna partnerstva, dok sa partnerima,  kao što su Olimpijski komitet Srbije, Galerija Matice Srpske, Izdavačka kuća Booka i brojni drugi, ima odnos zasnovan na poverenju, uvažavanju i zalaganju za istovetne vrednosti.

banner

Najviše priznanja Banka je ove godine dobila za projekat Generator Zero – “Grand Prix 2022” od strane Francusko-srpske privredne komore, kao i “Green Carpet za ESG  & održivost” od matične OTP Grupe. Ujedno, sa pratećom inicijativom Generator dobrih dela, ovaj projekat proglašen je jednim od najuspešnijih CSR projekata u 2022. godini na Festivalu društveno odgovorne komunikacije „Kampanje sa svrhom“, prvom ove vrste u zemlji i regionu. Za društveno odgovorno poslovanje, Banka je dobila i nagrade Dobročinitelj, Udruženja “Moja Srbija”, kao i Šampioni održivosti, na godišnjem CSR & ESG Forumu za odgovorno poslovanje.

O SAM NAGRADAMA

Godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera tradicionalno se dodeljuju najboljima u Srbiji – menadžerima, poslodavcima, kompanijama i pojedincima koje se zalažu za unapređenje poslovnog okruženja, promociju menadžerske struke, najboljih poslovnih praksi i odgovornog poslovanja, kao i za bolji život svih građana u celini. SAM okuplja više od 480 profesionalnih menadžera, koji upravljaju timovima od preko 90.000 zaposlenih i koji ostvaruju godišnji promet od blizu 10 milijardi evra. Svečanoj večeri prisustvovalo je preko 250 zvanica iz poslovnog i javnog života Srbije i regiona.

O OTP BANCI SRBIJA

OTP banka je najveći kreditor privrede i stanovništva i lider na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga. Usmerena je na inovacije i digitalizaciju svog poslovanja, koje omogućava klijentima nove pogodnosti sa fokusom na unapređenje digitalnog bankarstva i korisničkog iskustva. Jedno od ključnih strateških usmerenja je zelena tranzicija, odnosno posvećenost održivom poslovanju i ekološkim projektima. Zahvaljujući prisutnosti OTP banke u 91 gradu sa 155 ekspozitura, klijentima širom Srbije je dostupna široka lepeza proizvoda i usluga, kao i efikasan servis i ponude prilagođene njihovim konkretnim potrebama, dok je mreža od 271 bankomata jedna od najvećih u našoj zemlji.

Foto: Srpska asocijacija menadžera

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti