Početna » Lalatović pred start prolećnog dela prvenstva: Odlično smo se pripremali, sada u pohod na bodove!

Lalatović pred start prolećnog dela prvenstva: Odlično smo se pripremali, sada u pohod na bodove!

od strane bukovac

Radnički otvara drugi deo sezone utakmicom protiv ekipe Mladosti iz Lučana, koja je zakazana za subotu, 4. februar od 14 časova na stadionu Čair. Tim povodom na konferenciji za medije govorili su šef stručnog štaba niškog superligaša, Nenad Lalatović i kapiten Aleksandar Pejović.

Šef struke Radničkog osvrnuo se najpre na urađeno u prelaznom roku i pripremama:

– Moram da budem zadovoljan kako smo zimus radili, sa jedne strane rukovodstvo kluba, koje je dovelo sva željena pojačanja, a sa druge i ekipa. Igrači su bili za primer na pripremama i u Nišu i u Turskoj. Na dosta odigranih kontrolnih utakmica, pre svega onoj protiv ekipe Krila Sovjetov, pokazali smo sav naš potencijal a mene su naši fudbaleri u potpunosti zadovoljili jer su ispunili sve taktičke zadatke na terenu, a uz to bili i ubojiti. To je model igre za naše prvenstvo.

Lalatović je nakon toga govorio i o očekivanjima u drugom delu sezone:

banner

– Pokušavam da rasteretim igrače, znam koliko oni mogu i umeju i otvoreno sam im rekao da je na meni odgovornost i da ne treba da osećaju pritisak već samo budu na svom nivou Ulazimo u veoma zanimljivu završnicu prvenstva, veliki su ulozi u pitanju, a svi timovi su se pojačali i biće veoma neizvesno na svakoj sledećoj utakmici. Mi smo prodali Nikolu Štulića i pomešanih sam osećanja zbog tog transfera. Sa jedne strane sam veoma ponosan jer je Radnički ostvario rekordan transfer. Za kratko vreme smo od Nikole stvorili igrača za koga se interesuje pola Evrope, to može samo veliki klub kakav je Radnički. Sa druge strane, mi smo ostali bez najboljeg strelca s jeseni. Ipak, mi smo bili aktivni i kada su dolasci u pitanju, klub je otkupio ugovore Cvetkovića i Belakovića i pokazao izuzetnu ozbiljnost, stabilnost i nameru da na proleće zaigramo mnogo bolje.

Na kraju, Lalatović je govorio i o predstojećem meču sa ekipom Mladosti.

– Nema tu velikih tajni, odlično poznajemo jedni druge, čak su treneri obe ekipe posmatrali sve pripremne utakmice koje su naše dve ekipe imale u Turskoj. Oni će igrati na prekid i kontre i tu su veoma opasni. Znamo kako treba igrati protiv te ekipe. Očekujem borbenu utakmicu, a od vremenskih uslova umnogome zavisi hoće li biti prostora za nešto atraktivniju igru. Ne znam koliko je uslovno u Srbiji igrati fudbal kada je sneg i temperature su u minusu.  Mi u svakom slučaju moramo dati sve od sebe da sutra pobedimo Lučance.

Kapiten ekipe, Aleksandar Pejović, govorio je o atmosferi u timu i očekivanjima pred meč na Čairu:

– Iza nas su dobre pripreme, ali najvažnije kreće sutra i računa se samo ono što uradimo kada krene borba za bodove. Ne očekuje nas laka utakmica, naš sutrašnji protivnik ima čime da zapreti, ali sve je na nama. Od našeg terena treba napraviti neosvojivu tvrđavu i krenuti ka gornjem delu tabele. Nadam se da pobednički niz kreće već od prvog kola.

Za sutrašnji meč trener Lalatović neće moći da računa na povređene Freja, Dimića i Andrića, te je za sam dan utakmice ostavio izbor prvih 11 koji će istrčati na teren.

Ulaznice za meč Radnički – Mladost mogu se kupiti na blagajni stadiona Čair na dan meča po ceni od 300 dinara za južnu tribinu, 500 za istočnu i zapadnu, dok je za svečanu ložu potrebno izdvojiti 2000 dinara.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti