Početna » Održana obuka za vršnjačke edukatore ‘Mladi o reproduktivnom zdravlju’

Održana obuka za vršnjačke edukatore ‘Mladi o reproduktivnom zdravlju’

od strane bukovac

Obuku za vršnjačke edukatore “Mladi o reproduktivnom zdravlju” je 23. februara u Oficirskom domu održala organizacija PROTECTA za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Gradske opštine Medijana. Projekat je podržalo osam osnovnih i devet srednjih škola, a više od 40 mladih je na obuci moglo da čuje informacije vezane za mentalno zdravlje mladih, vrste kontracepcije, polno prenosive bolesti, seksualno nasilje, fizičke posledice po zdravlje i druge teme bitne za reproduktivno zdravlje i seksualnost mladih. Svi učenici su dobili i prigodan edukativni materijal (priručnik), koji je distribuiran i osnovnim i srednjim školama.

U radionicama su pored predstavnika organizatora učestvovali i predstavnici Savetovališta za mlade sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima, Miodrag Đorđević i Jelena Đorđević.

Marije Živković, koordinatorka projekta, istakla je osnovnu ideju organizatora obuke da polaznici, mladi osnovci i srednjoškolci, steknu dovoljno znanja kako bi bili podrška mladima u svojim školama u domenu pružanja informacija od značaja za reproduktivno zdravlje mladih.

Obuka je održana u okviru projekta “Moraš i treba da znaš” koji je podržan od strane Gradske opštine Medijana, a bavi se reproduktivnim zdravljem mladih. U okviru projekta su predviđeni i edukativni filmovi za mlade koji će biti emitovani preko društvenih mreža, radionice po školama i organizacija okruglog stola na temu reproduktivnog zdravlja koji bi trebao da okupi sve institucije i organizacije koje se na teritoriji Grada bave ovom temom, a čiji bi rezultat bile preporuke za kvalitetniji rad sa mladima u cilju očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih.

banner

Foto: PROTECTA

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti