Početna » Kompanija Mars slavi žene koje menjaju pogled na svet

Kompanija Mars slavi žene koje menjaju pogled na svet

od strane bukovac

Mars nastavlja zalaganje za rodno ravnopravno radno okruženje

Bilo da se radi o poziciji višeg rukovodstva u velikoj kompaniji, konsultantskoj poziciji u maloj radnji ili u poljoprivredi, jedno je jasno – obezbeđivanje većeg učešća žena u poslovanju donosi merljive koristi preduzećima, celoj industriji i društvu. Kompanija Mars je prepoznatljiva po svom dugogodišnjem istrajnom zalaganju za stvaranje rodno ravnopravnog radnog okruženja, kroz pokretanje društveno odgovornih kampanja i inicijativa.

„Želimo da svet, koji je pred nama, bude inkluzivan i da se svi osećaju prihvaćeno. Zalažemo se za osnaživanje žena jer je neophodno da se uspostavi određeni vid podrške kako bi se postigao pun potencijal. U ovo nas je ubedila i naša #HereToBeHeard kampanja. Shvatili smo da je neophodno da, ukoliko želimo da poboljšamo svet za sve nas, zapravo oslušnemo ljude koji će deliti taj svet sa nama. Inkluzivan svet u kojem se svi osećaju kao da pripadaju, je nešto što svako od nas u kompaniji Mars želi da vidi. I to je tema kojom se jako aktivno i kontinuirano bavimo”, istakla je Vanja Vagić, menadžerka korporativnih poslova kompanije Mars.

Uoči proslave Međunarodnog dana žena, kompanija Mars najavila je svoju najnoviju globalnu M&M’s inicijativu, kroz koju nastoji da podrži preduzetnice i žene koje postavljaju nove standard i inovacije u svojim poljima – i na taj način menjaju status kvo. U okviru svoje #FlipTheStatusQuo inicijative, kompanija će dodeliti 20 grantova od po 10.000 dolara ženama koje prave promene na bolje i stvaraju pozitivan uticaj na svet. Pobednice će biti identifikovane u partnerstvu sa M&M’S FUNd Savetodavnim savetom i istaknute na M&M’S digitalnim i društvenim platformama danas, na Međunarodni dan žena.

banner

Temeljitost i iskreno zalaganje kompanije Mars za rodnu ravnopravnost, moguće je uočiti u svim oblastima poslovanja kompanije. Uoči današnjeg dana, Mars nastoji da proslavi izuzetne žene i saradnice koje unutar same kompanije predvode promenu i menjaju status kvo.  Inspirisan M&M’s #FlipTheStatusQuo projektom, Mars je želju za podsticanjem rodne ravnopravnosti u radnom okruženju proširio i implementirao u nameri da ohrabri i svoje zaposlene širom sveta, uključujući i Srbiju – kako bi doprineo izgradnji inkluzivnijeg sveta u kome žene mogu da ostvare svoj puni potencijal. Mars je izdvojio fond od 100.000 dolara koji će se uložiti u lični razvoj i napredak 10 saradnica unutar kompanije koje menjaju status kvo.

Istrajnost Mars kompanije u nameri da stvori društvo u kojem se svi osećaju prihvaćeno, ogleda se i u prethodnim projektima koje je kompanija sprovela u nameri da doprinese dijalogu o rodnoj ravnopravnosti. Među njima je i globalna kampanja #HereToBeHeard, koja je bila pokrenuta u okviru programa „Full Potential“ kako bi omogućila prevazilaženje različitosti i postizanje jednakosti na radnim mestima, tržištu, kao i u svim zajednicama širom sveta. Kompanija Mars ističe koliko je svaki glas u okviru ove studije bio značajan za oblikovanje budućnosti,  a 10.000 žena iz preko 80 zemalja podelile su svoje mišljenje i rekle šta je potrebno uraditi za postizanje ravnopravnosti. Prikupljena mišljenja deo su globalne studije koja je podeljena sa čitavim svetom i poslužila je za razvoj aktivnosti i inicijativa usmerenih ka stvaranju jednakih mogućnosti za sve.

Kompanija Mars pruža jednake mogućnosti za karijeru svim svojim zaposlenima nastojeći da obezbedi 100% rodnu ravnotežu u raspodeli liderskih pozicija u globalnim timovima kompanije. Trenutno, 43% rukovodilaca Mars, Inc. čine žene, a u regiji Mars UBBAI, koja se sastoji od 15 tržišta uključujući Srbiju, odnos rodne ravnoteže je 43% ženskih naspram 57% muških zaposlenih.

Foto: Kompanija Mars 

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti