Početna » ‘Kornjača i zec’ i ‘Nedostajanje’ na repertoaru Pozorišta lutaka Niš

‘Kornjača i zec’ i ‘Nedostajanje’ na repertoaru Pozorišta lutaka Niš

od strane bukovac

Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka Niš u redovnim terminima četvrtkom i nedeljom su predstave „Kornjača i zec“ i „Nedostajanje“, dok će učenici osnovnih škola gledati predstavu „Pop Ćira i pop Spira“.

Četvrtak, 6. april, 18.00 časova

„Kornjača i zec“

Sem i Džim su poslednji predstavnici svojih porodica u hiljadugodišnjoj raspravi o tome ko je brži, zečevi ili kornjače. Obojica tako nadmeni i ponositi, nalaze se jednog dana na proplanku šume kako bi jednom za svagda trkanjem rešili ko je brži. Kada se trka, u kojoj obojica pobeđuju, završi, shvataju sav besmisao njihove rasprave i uviđaju da su prijateljstvo i sloga mnogo bitniji od ikakve trke.

banner

Predstavu je režirao David Alić, a uloge tumače: Toma Bibić i Dejan Gocić.

Nedelja, 9. april, 11.30 časova

„Nedostajanje“

Predstava je rađena po motivima priča izvanrednog holandskog pisca Tona Telehena. Sve se dešava u izuzetno živahnom i živopisnom carstvu raznih životinja koje sve zajedno žive u šumi i grade u njoj svoje odnose, dele svoje probleme, savladavaju teškoće, zabavljaju se, uče da se druže i vole i provode zajednički svoje vreme.

Predstavu je režirao Nikola Zavišić, a uloge tumače: Toma Bibić, Stanislava Joković, Mirjana Đorđević, Teodora Stojković (k.g.) i Jovan Živković (k.g.).

Foto: Selma

Ustupljene fotografije: Pozorište lutaka Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti