Početna » 36. Beogradski maraton obeležila pobeda bivše srpske atletičarke koja je nastavila odličan niz u prestonici

36. Beogradski maraton obeležila pobeda bivše srpske atletičarke koja je nastavila odličan niz u prestonici

od strane bukovac

U trci na 10km Cvijanovićeva bila najbrža, baš kao i 2017, dok je 2018. slavila u polumaratonu

Epitet jedne od najuspešnijih Srpkinja u trkama na 10km potvrdila je Biljana Cvijanović, kapitenka adidas Runners Belgrade tima. Po drugi put ova sjajna bivša atletičarka i reprezentativka Srbije osvojila je trku na Beogradskom maratonu, sa rezultatom 39:41 kada je prva prošla kroz cilj. Prvi put joj je to pošlo za rukom 2017, a u međuvremenu je osvajala priznanja na brojnim međunarodnim događajima.

Uz to, Biljana može da se pohvali i drugim medaljama sa beogradskih maratona, posebno uspehom iz 2018. godine kada je osvojila prvo mesto na polumaratonu. Ipak, kako sama navodi, kratke distance su njena omiljena kategorija:

„Za mene je ovo osvojeno prvo mesto i medalja pobeda tima, a ne mene kao pojedinca. Distancu sam pretrčala laganim tempom jer sam želela da budem sve vreme u blizini mojih trkača. Da nema te divne ekipe sa kojom svakodnevno treniram, kojima ja pomažem da budu bolji, i koji i mene čine bržom i boljom ne bi bilo ni ove medalje. Ponosna sam na veliki broj ljudi koji trči i vežba sa nama, na rezultate koje su oni postigli, a učestvovali su u svim disciplinama, na polumaratonu, maraton, štafetama. Bilo je onih koji su trčali svoju prvu trku u životu i prvi put prošli kroz cilj, a to zadovoljstvo je jedinstveno i ta radost se ne može ponoviti. Tako da ovaj maraton ostaje u najlepšoj uspomeni kao grupni uspeh našeg tima, a ne kao moja pobeda“, rekla je Biljana Cvijanović.

banner

Biljana je bila deo jedne od najbrojnijih trkačkih ekipa, jer je preko 500 trkača adidas Runners timova iz četiri zemlje iz regiona ove godine učestvovalo na 36. Beogradskom maratonu. Osim brojnosti, AR zajednica bila je pobednik svih kategorija i najbolja ekipa stafetnog Beogradskog maratona (apsolutna kategorija) – njihovi timovi su u muškoj, ženskoj i mešovitoj kategoriji uzeli zlato. Treće mesto u štafeti u muškoj kategoriji, takođe je pripalo AR.

Članovi štafetnih ekipa pokazali su jedinstvo koje ovi trkači neguju godinama unazad, pa je tako kapitenka jednog od timova bila iz Zagreba, dok je troje pejsera bilo iz Beograda. Takođe, tim je pojačao SpeedSquad, najbrža sekcija AR iz Zagreba, ali i obični trkači koji su se mesecima unazad spremali za ovu sportsku manifestaciju.

Rezultat prvog mesta u trci na 10km:

Biljana Cvijanović – 39:41

Rezultati prvog mesta u štafetnom polumaratonu:

Ženska ekipa – 1:24:30

Muška ekipa – 1:12:52

Mešovita ekipa – 1:19:07

Rezultat trećeg mesta u štafetnom polumaratonu:

Muška ekipa – 1:16:33

Foto: Nikola Radojčić

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti