Početna » Učešće Pozorišta lutaka Niš na Devetom festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu i redovan repertoar

Učešće Pozorišta lutaka Niš na Devetom festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu i redovan repertoar

od strane bukovac

Učešće na Devetom festivalu dječije umejtnosti u Sarajevu

Ansambl Pozorišta lutaka Niš danas je otputovao u Sarajevo, gde sa predstavom „Čarobnjak iz Oza“ učestvuje na Devetom festivalu dječije umjetnosti.

Reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije. Obuhvata dramsko, literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo.

U takmičarskom delu programa učestvuje 12 teatara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije: Dječije pozorište Republike Srpske Banja Luka, Pozorište lutaka Mostar, Pozorište mladih Sarajevo, KD Pinklec Čakovec, Gradsko kazalište lutaka Split, HNK Varaždin, GK Zorin dom Karlovac, Teatar mladih Kotor, Teatar Poko Loko Zagreb, Teatar Naranča Pula, KD „Ivana Brlić Mažuranić“ Slavonski Brod i kao jedini predstavnik Srbije – Pozorište lutaka Niš.

banner

Da podsetimo, predstava “Čarobnjak iz Oza” je premijerno izvedena juna 2022. Godine. Režiju potpisuje Nebojša Gromilić, a na festivalu će uloge tumačiti: Dunja Petković (k.g.), Srđan Miljković, Toma Bibić, Davorin Dinić, Jelena Đorđević, Dejan Gocić, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković i Teodora Stojković (k.g.).

Pozorište lutaka Niš nastupa u četvrtak, 4. maja u 13.00 časova u sarajevskom Pozorištu mladih.

Redovan repertoar

Nedelja, 7. maj, 11.30
„Mala princeza“

Predstava „Mala princeza“ u režiji Aleksandra Kanjevca govori o uobraženoj princezi koja divno peva, njenim proscima, mlinarevom sinu, jednom magarcu, datim obećanjima i onome što ona sobom nose. Temelji se na glumačkoj i animatorskoj veštini. Odlikuje se živom i dopadljivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom.

Uloge tumače: Marija Cvetković, Hadži Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Autorske fotografije: Čarobnjak iz Oza – Foto Selma; Mala princeza – Arihva Pozorišta lutaka Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti