Početna » Predstave ‘Pop Ćira i pop Spira’, ‘Bajka o Noćurku i Danici’ i ‘Vuk koji je ispao iz knjige’ na repertoaru Pozorišta lutaka

Predstave ‘Pop Ćira i pop Spira’, ‘Bajka o Noćurku i Danici’ i ‘Vuk koji je ispao iz knjige’ na repertoaru Pozorišta lutaka

od strane bukovac

Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka Niš u redovnim terminima četvrtkom i nedeljom su predstave „Pop Ćira i pop Spira“ i „Bajka o Noćurku i Danici“, dok će učenici osnovnih škola gledati predstave „Pop Ćira i pop Spira“ i „Vuk koji je ispao iz knjige“.
.
Četvrtak, 25. maj, 18.00 časova

„Pop Ćira i pop Spira“

Večiti i večni Sremac raduje nas avanturom dvojice popova i njihovih familija u vanvremenskoj komediji o životnim snovima, neprestanom dokazivanju ko je ”prvi u selu” i čaršijskim pričama. Ovo delo koje je doživelo mnoge adaptacije za pozorište, kao i za male i velike ekrane, sada se obraća mladima. Ima li šta važnije od približavanja klasike novim generacijama? Čuvanjem jezika i Sremčevog književnog nasleđa kroz ovaj pozorišni poduhvat, direktno učestvujemo u obrazovanju onih koji tek dolaze.

Predstavu je režirao Predrag Štrbac, a uloge tumače: Dejan Gocić, Toma Bibić, Biljana Radenković, Nataša Ristić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Sofija Ristić (k.g.), Teodora Stojković (k.g.) i Danilo Milenković (k.g.).

banner

Nedelja, 28. maj, 11.30 časova

„Bajka o Noćurku i Danici“

U Čudesnoj kotlini, gde žive mnoga šumska i čarobna bića, jedan čarobnjak uz pomoć jednog patuljka, trola i brbljivog ježa, traži svoje izgubljene predmete da ispuni obećanje dato šumskoj majci. Da bi uspeli u tome, potrebni su im princeza praskozorja Danica i noćni vilenjak Noćurak. Jedini problem je što se njih dvoje – ne podnose! U susretu sa mnogim izazovima, moraće da sarađuju i prevaziđu svoje razlike da bi istrajali u ovoj čarobnoj avanturi o prijateljstvu, ljubavi i otkrivanju prave čarolije. 

Predstava je rađena po motivima romana Miloša Petkovića, režidtelj je Rastislav Ćopić, a uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Toma Bibić, Kristina Ranćelović (k.g.), Branimir Ranđelović (k.g.), Slobodan Miljković, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Lazar Nikolić.

Fotografije: Foto „Selma“

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti