Početna » Pozorište lutaka Niš dobitnik nagrade ‘Zlatna anima – Radoslav Lazić’ na ‘Lut festu’ u Istočnom Sarajevu

Pozorište lutaka Niš dobitnik nagrade ‘Zlatna anima – Radoslav Lazić’ na ‘Lut festu’ u Istočnom Sarajevu

od strane bukovac

Sinoć je na svečanoj ceremoniji otvaranja Dvadeset četvrtog međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ u Istočnom Sarajevu Pozorištu lutaka Niš dodeljena nagrada „Zlatna anima – Radoslav Lazić“ za doprinos razvoju i afirmaciji lutkarske umetnosti i tradiciji lutkarstva.

Direktor festivala Vitomir Mitrić je nagradu koja nosi ime jednog od najpoznatijih srpskih pozorišnih stvaralaca uručio direktorki Pozorišta lutaka Milici Radulović, koja se tom prilikom zahvalila organizatorima i Savetu festivala i rekla: „Nagrada potvrđuje kvalitet našeg rada i očuvanje tradicije lutkarstva koje negujemo u Nišu”.

Potom je izvođenjem predstave niškog pozorišta „Vuk i sedam jarića“ festival i zvanično otvoren. Zbog velikog interesovanja predstava će biti izvedena i danas, a narednih festivalskih dana, do petka 29. septembra kada se festival zatvara, publika će videti i ostvarenja teatara iz Srbije, Estonije, Francuske, Izraela, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i pratiti raznovrstan prateći program.

Foto: Pozorište lutaka Niš

banner

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti