Početna » KK Crvena zvezda i adidas promovisali novu garnituru dresova za sezonu 2023-24 i ozvaničili produžetak uspešne saradnje

KK Crvena zvezda i adidas promovisali novu garnituru dresova za sezonu 2023-24 i ozvaničili produžetak uspešne saradnje

od strane bukovac

Kada je prošlost inspiracija za budućnost

Retro stil inspirisan zlatnom generacijom koja je pokorila Evropu pre pola veka!

Predstavljanjem nove garniture dresova za sezonu 2023-24, KK Crvena zvezda i adidas obeležili su produžetak izuzetno uspešne saradnje, potpisavši novi, višegodišnji ugovor. Klub sa Malog Kalemegdana tako ostaje u vrhunskoj opremi sa tri prepoznatljive crte, i ostaje deo ekskluzivnog društva najvećih evropskih klubova.

Novi dres za utakmice na domaćem terenu u prepoznatljivim je crveno-belim prugama, sa dominantnom belom bojom, odnosno crvenom za gostujuće utakmice. Retro dizajn ima jasan cilj i nameru da podseti tokom cele predstojeće sezone na veliki jubilej Crvene zvezde i naše košarke, 50 godina od prvog evro trofeja koji je osvojio jedan srpski klub.

banner

Tog drugog aprila 1974. godine KK Crvena zvezda ušla je u istoriju našeg sporta, osvojivši Kup pobednika Kupova. Pobedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke 86:75, sjajna generacija predvođena Zoranom Slavnićem, Ljubodragom Simonovićem, Draganom Kapičićem, Dragišom Vučinićem i ostalim momcima, među kojima su Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić krunisala je veliki kvalitet koji je u jednu celinu sklopio legendardni trener profesor Aleksandar Nikolić.

Font na dresovima će zato kao omaž toj sezoni i vremenu biti identičan kao na dresu iz 1974. godine, sa zlatnim brojem napred koji simbolizuje uspeh od pre pola veka. Kragna je crveno-bele boje, a prati centralnu crvenu štraftu koja povezuje sve ove elemente.

Zanimljivost je i što će prezime uz broj 11 biti identično onom iz zlatne 1974. godine. Tada ga je nosio legendarni Duci Simonović, a danas će u njemu da igra sjajni mladi košarkaš Marko Simonović.

“Zadovoljstvo nam je što adidas nastavlja saradnju sa takvim sportskim brendom kao što je košarkaški klub Crvena zvezda. Nastavićemo da kreiramo i proizvodimo personalizovane dresove za Crvenu Zvezdu, što se radi samo za odabrane klubove poput Real Madrida, Panatinaikosa, Bajerna, Albe, Monaka, Fenerbahčea. Nadamo se da će retro dizajn i zlatna boja na brojevima biti inspiracija igračima da ponove uspeh te sjajne generacije iz 74-te, baš kao što je i nama bio podstrek da stvorimo dres vezan za slavnu tradiciju kluba”, rekla je Tijana Vuković, senior brend menadžer kompanije adidas.

Foto: KK Crvena Zvezda

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti