Početna » Premijera predstave ‘Bajka o ribaru i ribici’ večeras u Pozorištu lutaka

Premijera predstave ‘Bajka o ribaru i ribici’ večeras u Pozorištu lutaka

od strane bukovac

U Pozorištu lutaka Niš večeras u 19.30 sati održaće se premijera predstave „Bajka o ribaru i ribici“ u režiji Vjere Vidov, koja je rađena po motivima istoimene bajke A. S. Puškina.

Kratak sadržaj

Glavni lik je stari ribar koji sa svojom ženom skromno živi u trošnoj kolibi kraj mora. Njegov život se promeni kada ulovi zlatnu ribicu koja mu obeća ispunjenje želja ukoliko je vrati u more. On to i učini, ali od nje ne zatraži ništa. Međutim, njegova žena se strašno naljuti i naredi mu da od čarobne ribice zatraži novo korito.

Kad se uverila da ribica uspešno ispunjava želje, starica postaje zlobna i svakim danom je tražila sve više, od nove kuće, odeće, nakita do sluga i stražara. Nije joj bilo dovoljno ni to što je postala carica, pa zatraži da upravlja morima, a da joj zlatna ribica bude sluga. Čuvši to, ribica poništi čaroliju i starica ostade bez svega.

banner

“Jednostavna priča, jasna pouka o zadovoljstvu onim što imaš spram beskrajne pohlepe, kao i maštoviti i sneni senzibilitet Puškinove reči čine ovu priču savršenim predloškom za lutkarski eksperiment za najmlađe”, navodi rediteljka predstave Vjera Vidov.

Pored rediteljke, autorski tim čine i Nina Pavlović, dramaturg, Nataša Ristić kao asistent režije, Dušan Stanković i Dragana Breza koji potpisuju kreaciju, izradu kostima, lutaka i scenografije, kompozitor i dizajner zvuka Zoran Bulatović – Bale i lektor Nataša Ilić. Glumački tim čine Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Aleksandra Pavlović, Tatjana Milenković i Nataša Ristić.

Preporučeni uzrast predstave je 6+.

Autor fotografija: Foto Selma

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti