Početna » Objavljena izabrana dela pisca Miloša Petkovića povodom petnaestogodišnjice rada

Objavljena izabrana dela pisca Miloša Petkovića povodom petnaestogodišnjice rada

od strane bukovac

U izdanju izdavačke kuće Medivest, za 58. Sajam knjiga u Nišu, objavljena su izabrana dela poznatog niškog pisca fantastike Miloša Petkovića (1986). S obzirom na to da Miloš Petković ove godine slavi petnaest godina rada, za sve ljubitelje njegovih dela objavljena su luksuzna, dopunjena i kolekcionarska izdanja trilogija „Vukovi sudbine“, „Perunov hroničar“ i „Sedam mačeva“.

Naslovnice ovih izdanja radila su dvojica poznatih i nagrađivanih srpskih ilustratora: Dobrosav Bob Živković i Igor Krstić.
Trilogiju epske fantastike „Vukovi sudbine“ čine romani „Vukovi sudbine“, „Heroji mesečevog znamenja“ i „Duhovi blaga“ i prvi put je objavljena daleke 2008. godine.

Nagrađivanu trilogija „Perunov hroničar“, koja je stekla kultni status među ljubiteljima epske fantastike i slovenske mitologije, čine romani „Perunov hroničar“, „Rog slovenskih bogova“ i „Šapat Đavolje varoši“.

Trilogiju „Sedam mačeva“ čine romani „Tajna stare vodenice“, „Poljubac princeze Ildiko“ i „Teslin vremepolov“. Po prvom delu ove trilogije urađena je pozorišna predstava u Akademskom pozorištu u Nišu i strip-izdanje u Niškom kulturnom centru.
U izdavačkoj kući Medivest najavljuju i kolekcionarsku kutiju koja će ići uz ovo izdanje, poklon-mape iz trilogija i još sličnih iznenađenja.

banner

Da podsetimo, Miloš Petković jedan je od najproduktivnijih srpskih pisaca (21 objavljeni roman do 36. godine života), dramski pisac, scenarista, umetnički direktor niškog Festivala fantastike, biograf rok-benda Kerber i pisac čijih je sedam knjiga uvršteno u izbornu lektiru Čitalića za osnovce i srednjoškolce.

Izabrana dela biće promovisana na 58. Sajmu knjiga u Nišu u subotu, 16. decembra od 17 časova i na njoj će, pored autora, govoriti Srđan Savić (direktor NKC-a) i pisac Boban Vučković.

Foto: Promo

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti