Početna » U toku je KTJ Winter Challenge #january humanitarni izazov za pomoć u lečenju devojčice Magdalene Vlaški

U toku je KTJ Winter Challenge #january humanitarni izazov za pomoć u lečenju devojčice Magdalene Vlaški

od strane bukovac

KTJ (“Ko te juri”) klub čine sportisti koji svojim kilometrima ostvarenim na treninzima i trkama prikupljaju humanitarnu pomoć za decu. Sve ih veže ljubav prema trčanju i želja da nekome pomognu. Tokom 2023. godine, ovi trkači prikupili su 1.700.000,00 dinara za lečenje Iris, Danila i Lenke.

KTJ Winter Challenge #january je humanitarni izazov u kom učestvuje 200 trkača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Trkači su podeljeni u osam timova na čelu sa kapitenima, Anom Lukić, Anđelom Đokić, Dunjom Spajić, Markom Radišićem, Marijom Bubalo, Tamarom Šašić, Marijanom Mijatović i Milanom Petrićem. Timovi su 1. januara 2024. godine krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u svojim disciplinama na trkama širom regiona.

Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr. 6000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 60.000,00din), a sav novčani prihod daju za lečenje devojčice Magdalene Vlaški. KTJ Challenge traje 31 dan, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice, ali i steći nova prijateljstva.

Učestvuju i Nišlije

banner

Kao i u prethodna tri izazova i u ovom učestvuje desetoro Nišlija: Aleksandar Milojić, Ljiljana Krasić, Dejan Potić, Sandra Vasić, Nemanja Ranđelović, Stevica Blagojević, Ksenija Smiljković, Teodora Petrov, Tijana Stanisavić i Aleksandra Ranđelović. Oni svakodnevno treniraju, trče, organizuju zajedničke treninge i druženja i time se trude da daju svoj doprinos ovom humanitarnom izazovu.

Budućnost KTJ-a

Ovaj projekat dobio je veliku podršku građana Srbije i regiona koji su za nas čuli putem medija i društvenih mreža i poželeli da se priključe sa donacijama. Nakon što završimo ovaj januarski čelendž, sledeći će biti u septembru za neko drugo dete. Nastojaćemo da sportom i zdravim načinom života budemo primer mladima.

Želja nam je da pomognemo deci koliko god je to moguće i da pozovemo što više ljudi da uplate donacije za Magdalenu, ali i da slede naš primer kada je bavljenje fizičkom aktivnošću u pitanju.

Pridružite se donacijama  

Magdalena Vlaški, je devetogodišnja devojčica iz Trnova kod Sarajeva, obolela je od maligne bolesti. Dijagnostikovan joj je rak mozga, glioblastom 4. stepen, koji se nalazi na moždanom stubu, mestu u mozgu koje određuje životne funkcije. Glioblastom je jedan od najtežih i najagresivnijih tumora. Za nastavak lečenja preporučuju se klinike iz Izraela i Kube, pa je u te svrhe potrebno sakupiti 300.000 evra.

Molimo sve ljude dobre volje da pomognu Magdaleni da pobedi bolest tako što će poslati SMS sa sadržine 142 na broj 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko Paypal-a

Autor fotografija: KTJ klub (ustupljene fotografije)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti