Početna » Osnovana fondacija u čast Angeline Aćimović tragično nastradale u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Osnovana fondacija u čast Angeline Aćimović tragično nastradale u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

od strane bukovac

U znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve nastradale 3. i 4. maja 2023. u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove ćerke. Rad fondacije „Angelina“ biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, kao i prevenciju takvih tragedija u budućnosti kroz upoznavanje dece, roditelja i nastavnika sa opasnostima koje nose internet i društvene mreže.  

Anđelko Aćimović, otac nastradale Angeline ističe da je neophodan stalni rad na značaju vaspitavanja dece u porodici i školi. Upravo iz tog razloga fondacija će se baviti očuvanjem faktora koji jačaju porodicu kao osnovu društva i branu protiv destruktivnih pojava u svetu, kao i kod nas. Aćimović dodaje da će kroz rad fondacije, njihova ćerka nastaviti da živi.

 „Angelina je bila naše svetlo, naša radost, naša nada. Njen tragični odlazak je ostavio prazninu koju ništa ne može ispuniti. U znak sećanja želimo da stvorimo nešto vredno, nešto što će trajati i što će odražavati sve ono lepo i nevino što je ona predstavljala. Fondacija „Angelina“ nije samo način da čuvamo njeno sećanje već i da nastavimo njenu misiju. Želimo da naša deca odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila sa sobom, a da naša podrška bude oslonac porodicama koje su, takođe, pretrpele gubitke. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj misiji, da zajedno očuvamo sećanje na naše anđele i da učinimo svet boljim mestom, baš onakvim kakvim ga je Angelina sanjala, rekao je Aćimović.

Foto: Fondacija Angelina

banner

Angelina je pohađala školu mode gde je pokazala veliki talenat u kreiranju haljina, a njena porodica odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih  kreacija. Tim povodom 17 poznatih dizajnera podržalo je ovu inicijativu, dalo svoj lični pečat u izradi haljina prema Angelininim skicama koje će biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni Sava Centra od 18. marta (ulaz Sava Centar Business).  Svi koji budu želeli da podrže misiju fondacije, imaće mogućnost da kupe izložene haljine, a sva sredstva biće usmerena u njen dalji rad.

Fondacija „Angelina“ nastaviće da radi na ostvarivanju ideja i vrednosti nastradale devojčice, te će kroz svoje aktivnosti nastojati da očuva sećanje na sve žrtve ovih tragičnih događaja. Rad Fondacije je neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona.

Svi zainteresovani pojedinci i kompanije pozvani su da se pridruže ovoj humanitarnoj misiji i doprinesu zajedničkom cilju čuvanja uspomene na nedužne žrtve.

Naslovna fotografija: Slobodna ilustracija

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti