Početna » BELhospice, prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji, obeležila 20 godina postojanja

BELhospice, prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji, obeležila 20 godina postojanja

od strane bukovac

JUBILEJ POSVEĆEN PODIZANJU SVESTI O PALIJATIVNOJ NEZI U BOTANIČKOJ BAŠTI ’’JEVREMOVAC’’

BELhospice, prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja potpuno besplatno pruža palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima i deci sa životno oganičavajućim bolestima i stanjima, obeležila je 20 godina postojanja proslavom u Botaničkoj bašti “Jevremovac“.

Jubilejska proslava bila je prilika i za podizanje svesti o neophodnosti palijativnog zbrinjavanja, te izuzetnoj važnosti pružanja sveobuhvatne, dostojanstvene nege osobama koje boluju od terminalnih bolesti.

„Tokom 20 godina nesebičnog rada, BELhospice je u skladu sa svojom ključnom ulogom u razvoju legislative i edukacije stručnjaka, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom nivou, postao simbol borbe za pravo na kvalitetnu palijativnu negu“, izjavila je dr Aleksandra Marjanović, direktorka organizacije BELhospice. Ona je dodala da je ova proslava bila prilika da se organizacija zahvali svim prijateljima, partnerima i saradnicima koji su doprineli tome da BELhospice svakom korisniku ponudi sveobuhvatnu i dostojanstvenu negu.

banner

BELhospice je svoj 20. rođendan proslavio popodnevnim druženjem u Botaničkoj bašti ’“Jevremovac“, i tom prilikom priredio poseban program za decu i odrasle koji je bio prilika za druženje, edukaciju, podršku i razgovore koji podstiču važnost teme palijativnog zbrinjavanja u našem društvu. Takođe, BELhospice je simbolično posadio drvo u Botaničkoj bašti, čime je dodatno naglasio svoju posvećenost zajednici.

Od svog osnivanja 2004. godine, BELhospice besplatno pruža palijativno zbrinjavanje odraslim pacijentima sa malignim oboljenjima i deci sa životno ograničavajućim bolestima i stanjima. Uz podršku stručnog tima, BELhospice obezbeđuje sveobuhvatnu podršku pacijentima, koja uključuje medicinsku i psihosocijalnu podršku, kao i duhovnu brigu, prilagođavajući se individualnim potrebama svakog pacijenta i njegove porodice. Organizacija takođe implementira edukativne programe za zdravstvene radnike i aktivno radi na podizanju svesti o značaju palijativne nege u Srbiji.

Više informacija možete potražiti na sajtu http://www.belhospice.org/

Ustupljene fotografije redakciji Media Press-a: BELhospice, prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti