Početna » Pejović najavljuje spektakl 1. juna: Neka se spremi Niš!

Pejović najavljuje spektakl 1. juna: Neka se spremi Niš!

od strane bukovac

Aco Pejović nastavlja svoju veliku turneju u Srbiji, nakon fenomenalnih koncerta u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Vršcu, Mladenovcu, Sremskoj Mitrovici, Paraćinı, Požarevcu, Smederevu, Banja Luci, Zenici, Splitu, Tuzlil, Ljubljani, Zagrebu, Skoplju, Dubaiju, Stutgartu, Parizu, Dizeldorfu, Beču, obradovaće sve svoje fanove novim velikim solističkim koncertom u Nišu, 1. juna 2024. godine.

Već dve decenije, Aco Pejović važi za jednog od najboljih pevača na našoj muzičkoj sceni, a interesovanje za turneju iz dana u dan je sve veće, kao i potreba za kartama koja je ogromna.

Tačno nakon dve godine, kada je niška Tvrdava bila pretesna da primi sve božavaoce Ove regionalne zvezde, Pejović
sa svojim timom sprema još jedan spektakl u gradu na Nišavi. Aco Pejović zakazao je veliki solisticki koncert 1. juna na platou Tvrdave u Nišu, pod pokrovitelistvom grada Niša.

Aco Pejović je svoj prvi prvi album izdao je 2005.godine, kada se okitio nagradom , Oskar popularnosti”, nakon čega su usledile mnogobrojne nagrade i priznanja, ali nebrojeno hitova, uspešnih nastupa i koncerata o kojima se uvek priča.
Karijernu, kreativnu i pevačku moć, jedan od najpopularniji umetnika sa ovih prostora, pokazao je i nedavno otpevanom pesmom “Ponoć” za potrebe filma Toma je u pevačkim deonicama pozajmio svoj glas glumcu Milanu Mariću.

Aleksandar Aco Pejović je pop-folk pevač prepoznatljiv po pesmama Ne diraj mi noći”, ,Opušteno”, ,Litar krvi”, ,Uvenuće jasmin beli”, Jelena”, “Između nas”, “Sve ti dugujem”…

banner

Rođen je 18. aprila 1972. godine u Prijepolju. Od 1995. godine živi i radi u Beogradu.

Sa suprugom Biljanom ima tri ćerke Magdalenu, Mariju i lvu. Pevanjem se bavi od 14. godine. Svirao je u Podgorici i Prijepolju, a nakon završetka srednje muzičke skole živeo je i radio u Francuskoj. Po povratku u Jugoslaviju otišao je na odsluženje vojnog roka u Hrvatsku, a nakon toga počeo da svira u lokalima u Prijepolju.

Usledili su nastupi u okolnim gradovima, a 1995. godine je na nagovor prijatelja doselio u Beograd. Na početku je svirao u jednoj piceriji na Zvezdari, a uskoro su za njega čuli i drugi vlasnici lokala. Nekoliko godina kasnije stekao je status ,,kralja splavova”. Prvi album je izdao 2000. godine pod naslovom ,Vidaš lije druže moj”. lako, kako sam kaže, pesme nisu zabeležile veliki uspeh, nije odustajao nego je nastavio da svira i peva širom Srbije.

Dve godine kasnije snimio je album ,Prevara” na kome su se, osim naslovne pesme izdvojile numere ,Ne diraj mi noći”, ,asmina” i druge. Nakon izlaska pesme .Opušteno” koja se našła na istoimenom albumu iz 2004. godine, njegova popularnost je naglo skočila. S istog albuma tražene su bile i numere Taksi”i ,Nepopravljivo”. Iako je, priznaje, bilo veoma naporno nastupati svakog dana nedelji, ilo jie i zadovolistvo pevati pred publikom iz celog regiona.

Pejović je do sada objavio osam albuma, 11 singlova i pet dueta. Pesmu , Uspomene” otpevao je sa Dženanom Lončarevićem, a, “Neko treći” sa Tropiko bendom. Duet sa bendom Ministarke pod naslovom ,Poplava” je jedan od najvećilh pop-folk hitova 2013. godine. iste godine održao je i veliki koncert u beogradskoj Areni, gde je pred oko 20 000 obožavalaca prvi putsa Zoricom Brunclik otpevao duet ,Danas neću plakati”. Pesmu,Litar vina litar krvi” snimio je s Aleksandrom Prijović i Dejanom Petrović, a objavio je i pesmu s Editom Aradinović pod imenom ,,Blud i nemoral”..

Nastupao je u velikim salama sirom regiona – od dvorana “Skenderija” i “Zetra” u BiH, Arene u Zagrebu, do hale ,Pionir” beogradske ,Arene”, Ništa manje zapaženi nisu ni nastupi u brojnim gradovima širom sveta.

VIDEO:

Autor videa: Portal Media Press Srbija

Promo vizual: Melos Estrada

Autor: Melos Estrada

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti