Početna » Prednosti gledanja crtanih filmova na stranom jeziku: Vaše dete može lakše naučiti strani jezik uz platformu Netflix

Prednosti gledanja crtanih filmova na stranom jeziku: Vaše dete može lakše naučiti strani jezik uz platformu Netflix

od strane bukovac

Da li ste znali da gledanje crtaća na stranom jeziku može biti veoma korisno za decu? Mališani brže i lakše od odraslih usvajaju nove reči koje čuju. Zato, čim vaše dete krene da gleda sadržaj namenjen uzrastu kome pripada, nije na odmet da to bude i na jeziku koji nije maternji. Kako u kratkometražnim, tako i u dugometražnim crtaćima,  glumci koji pozajmljuju glasove likovima reči izgovaraju jasno i pravilno. Pored toga, zabavni su, sadrže sjajnu muziku i šalju lepe poruke. Uz pomoć platforme Netflix moći ćete da odaberete kvalitetan program uz koji će klinci obožavati učenje stranog jezika, a mi vam izdvajamo neke od najboljih.

Pepa Prase (Peppa Pig)

Jedan od najpopularnijih crtaća današnjice, Pepa Prase, dostupan je na Netflix-u, a namenjen je deci predškolskog uzrasta i idealan je za učenje stranog jezika. O tome svedoči činjenica da mališani iz Amerike zbog gledanja epizoda ovog crtaća mogu savršeno da izgovaraju engleski britanskim akcentom. Inače, radnja prati prasicu Pepu, njene roditelje i brata Džordža, kao i avanture ove porodice sa prijateljima, odnosno različitim životinjama.

Zabavljajmo se rečima (Word Party)

banner

Postoji animirani kratkometražni crtani koji je namenjen deci upravo za učenje stranog jezika – Zabavljajmo se rečima. Pet životinja, glavnih likova, pozivaju gledaoce da im pomognu u učenju. Gledajući ovaj program, vaše dete će kroz zabavu širiti svoje poznavanje engleskog ili nekog drugog jezika. Naime, Netflix nudi mogućnost odabira nemačke, britansko engleske, španske, finske, francuske, arapske, danske, japanske, poljske, portugalske ili druge audio verzije ovog dečijeg serijala.

Padaće ćufte (Cloudy With a Chance of Meatballs)

Baziran na popularnoj dečjoj knjizi, animirani film Padaće ćufte govori o naučniku koji pokušava da reši problem gladi u svetu da bi na kraju hrana počela da pada sa neba u izobilju. Film je komičan, simpatičan i omiljen kod dece, pa nije ni čudno što je nakon prvog dela napravljen i drugi, koji je takođe dostupan na platformi Netflix.

Megaum (Megamind)

Megaum je najpametniji zlikovac na celom svetu, ali istovremeno i najneuspešniji zahvaljujući superheroju s plaštom – Metromenu. Reč je o animiranom filmu koji kod dece budi znatiželju o tome da li će možda ovaj najveći zli svetski um zapravo da postane heroj. Likovima glasove pozajmljuju jedni od najvećih holivudskih glumaca, a među njima su Bred Pit, Vil Farel, Džona Hil i mnogi drugi.

Mali princ (The Little Prince)

Fanovi Egziperijevog klasika nastalog četrdesetih godina prošlog veka biće oduševljeni ovim animiranim filmom. Radnja govori o maloj devojčici koja upoznaje svog komšiju, deku, penzionisanog avijatičara, koji joj  pripoveda priču o malom princu i njegovim putovanjima na različite planete. Gledajući Malog princa, vaši mališani će naučiti više o samoći, prijateljstvu, ljubavi i gubitku.

Pametni Hisense televizori,pored toga što podržavaju platforme kao što je Netflix, omogućuju da gledanje animiranih crtaća za vašu decu bude nezaboravno iskustvo jer pružaju izuzetno visok kvalitet slike i zvuka. Zahvaljujući Hisense tehnologiji koje imaju televizori iz kategorije Ultra HD, otkrićete svet u milijardu boja, dok će 4K rezolucija omogućiti da vide sve što su do sada propuštali na četiri puta manjoj Full HD. Dodatno, Hisense ULED 4K televizori pomeraju granice kvaliteta slike i donose autentične boje, brilijantan kontrast i jasno prikazane detalje.

Za decu uzrasta do dve godine ne preporučuje se gledanje crtaća duže od sat vremena, a nešto manja ograničenja treba da postoje i za starije. Ipak, ova aktivnost ne treba da bude zabranjena, pre svega jer može biti i veoma korisna. Zato se postarajte da odaberete odgovarajuće crtane filmove koje će vaši klinci pratiti i na taj način usvajati nova znanja kroz zabavu i uživanje.

 Više o Hisense uređajima pogledajte na https://rs.hisense.com/.

Foto: Hisense

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti