Početna » Priznanja za Mirjanu Bobić Mojsilović i Voju Brajovića

Priznanja za Mirjanu Bobić Mojsilović i Voju Brajovića

od strane bukovac

Laureat za Ženu koja traje na proslavi “Gorkog Lista” večeras u Beogradu dobila je Mirjana Bobić Mojsilović, srpska spisateljica, novinarka i slikarka, dok je priznanje za muškarca koji traje pripalo Vojislavu Voji Brajoviću, našem slavnom i uglednom glumcu.

Dodela nagrada je bila jedno od najvažnijih detalja na spektakularnom događaju u Beogradu, gde se slavilo trajanje, kao i tradicija kroz ljude koji je upotpunjuju.

Novinarka koja je profesionalizmom, ličnim ugledom i autentičnim stilom brani čast ove profesije, žena čiju karijeru je obeležio i rad na televiziji. Kolumnista. Slikarka. Pisac, čije knjige se rado čitaju i kojima se govori. Žena koja je dostojanstvena, prava dama. Žena koja traje. To je bio deo uvoda na bini kojom je najavljena Mirjana Bobić Mojsilović.

“Vrlo sam prijatno iznenađena, divan je osećaj biti prepoznat na ovaj način. Bila sam u žiriju na dodeli ovih nagrada pre 15-20 godina i ovaj momenat mi vraća neke prelepe uspomene. Vojina Đorđevića poznajem godinama i on je pravi primer da ono što traje zaista i vredi. Baš mi je danas na pamet pala jedna čudesna stvar u vezi sa srpskim jezikom – reči trajanje i trag imaju istu osnovu. Ono što traje ostavlja trag! Neka traje!”, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović.

banner

Gospodin glumac, kako ga mnogi nazivaju, bard naše glumačke scene, čovek koji nas je svojim ulogama i umetničkom zaostavštinom sve zadužio, uz koga odrastaju generacije, neko koga izuzetno poštujemo, dobitnik gotovo svih relevantnih pozorišnih nagrada u Srbiji, argumenti su kojom su se vodili ljudi iz Gorkog Lista kada su odlučili da baš Voja Brajović ponese nagradu za Muškarca koji traje.

“Svoje osećanje prema nagradi bih najbolje opisao osvrćući se na reči velikog Gabrijela Garsije Markeza: nikad ne treba menjati stvari koje traju – prave prijatelje, porodicu i divan život, zarad manje sedih, više kose ili ravniji stomak…  Ja sam imao tu sreću da sam poživeo dovoljno dugo i da mi je pored prosede kose ostao i mladalački osmeh na licu.  Takođe, kako sam postajao stariji, postajao sam sve bolji prijatelj sebi i drugima i sve manje kritičan prema sebi”, rekao je glumac Voja Brajović povodom primanja nagrade.

Foto: Jakov Simović

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti