Početna » Počinje Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije u Oficirskom domu u Nišu

Počinje Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije u Oficirskom domu u Nišu

od strane bukovac

Niška Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i Grad Niš organizuju Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije, u sredu i četvrtak, 9. i 10. novembra 2022. godine, od 10 do 14 sati, u Oficirskom domu na nišavskom keju, u ulici Orlovića Pavla 28a.

Na sajmu zapošljavanja će učestvovati oko 30 poslodavaca sa ponudom od oko 1.100 slobodnih radnih mesta za različite profile zanimanja i stepene kvalifikacija, pri čemu će akcenat biti na suficitarnim zanimanjima kao što su diplomirani ekonomisti i pravnici.

Dosadašnja praksa je pokazala da je učešće na sajmu odlična prilika za neposredan kontakt između poslodavca i tražioca zaposlenja. Svi poslodavci koji u narednih 6 meseci imaju potrebu za zapošljavanjem većeg broja radnika imaće prvog dana sajma priliku da predstave radne pozicije u svojim firmama i izaberu najbolje kandidate.

Drugog dana će biti održan sajam profesionalne orijentacije, na kom će 20 srednjih škola i 11 fakulteta prezentovati svoje smerove i nastavne programe. Kako je tržište rada promenljivo, mladi će na ovom sajmu imati priliku da saznaju sve o zanimanjima i radnim pozicijama primerenim njihovom formalnom obrazovanju, ali i da u odnosu na potražnju na tržištu rada izaberu dalje školovanje koje će im obzbediti da u budućnosti lakše dođu do posla.

banner

Foto: Portal Media Press Srbija

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti