Početna » Premijerno izvođenje predstave ‘Noćna frajla’ u niškom Narodnom pozorištu

Premijerno izvođenje predstave ‘Noćna frajla’ u niškom Narodnom pozorištu

od strane bukovac

U Narodnom pozorištu u Nišu, danas je održana konferncija za medije kojom je najavljeno premijerno izvođenje predstave „Noćna frajla“, po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Branislava Mićunovića.

Predstava će imati svoju premijeru u četvrtak, 10 novembra sa početkom u 20 sati, a prvu reprizu, niška publika će imati priliku da vidi u subotu, 12. novembra.

Ovo će biti ujedno i prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni 2022/23 pod sloganom „Ne/promenjeno“.

Na konferenciji za medije, novinarima se obratio direktor pozorišta Spasoje Ž. Milovanović koji je najavio premijerne predstave u novoj sezoni, mnogobrojna gostovanja, kao i početak rada na novom izdanju festivala „Teatar na raskršću“.

banner

Reditelj predstave, ujedno i odgovoran za adaptaciju i idejno rešenje scenografije, Branislav Mićunović, podsetio nas je na dosadašnju saradnju sa niškim pozorištem, a o „Noćnoj frajli“, za koju je veoma zahtevan proces rada trajao dva meseca, je rekao: „Noćna frajla“ spada u komade polifone strukture i veoma složene kompozicije. Ovakva dramska dela po pravilu predstavljaju izazov, ali i veliko zadovoljstvo za svakog reditelja koji Popovićev pozorišni diskurs doživljava kao istinsku provokaciju.“

„Noćna frajla“ poziva nas na duboko promišljanje trenutka u kojem naš svet doživljava suštinsku transformaciju, ali i preispitivanje moći umetnosti da postavljanjem ozbiljnih pitanja te promene prepozna i predvidi.

Autorsku ekipu predstave čine: Dejan Petković, dramaturg, Tatjana Radišić, kostimografkinja, Irena Popović Dragović, kompozitorka, Danica Ničić, koerografkinja, Jovana Krstić, asistentkinja reditelja, Katarina Pavlović, asistenkinja scenografa, Nataša Ilić, lektorka i Ivana Stojanović, organizatorka.

U predstavi igraju: Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić, Miloš Cvetković, Sanja Krstović, Aleksandar Marinković, Marjan Todorović, Maja Vukojević Cvetković, Nađa Nedović Tekinder, Maja Dejanović, Natalija Jović, Jovana Golubović, Vesna Stanković, Ivana Nedović, Dragana Jovanović i Bratislava Milić.

Ulaznice za premijeru i prvu reprizu, mogu se kupiti na blagajni pozorišta po ceni od 700 din. (parter) i 600 din.

Autor fotografija: Nikola Milosavljević – Narodno pozorište Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti