Početna » Prekvalifikacija ili šta zna želja šta je nemoguće?!

Prekvalifikacija ili šta zna želja šta je nemoguće?!

od strane bukovac

Ekspanzija IT industrije je svakako donela više mogućnosti za zapošljavanje. Otvorene su mnoge pozicije i uvek se traži još zaposlenih, pri tome poslodavci ne pitaju koliku platu će tražiti kandidat (posebno kada je u pitanju iskusan programer) -bitno je SAMO da zna svoj posao! Međutim, to nije ni najmanje lako kao što zvuči…

IT indrustrija obuhvata mnogo zanimanja. Tako ćete videti potražnju za web dizajnerima, copywriterima, SEO optimizerima, UX dizajnere, QA tehničare, developere za mobilne aplikacije, data analitičare, sales menadžere, HR-ove i tako dalje u nedogled za različite nivoe znanja od početnika do profesionalaca. Bitno je da znate da imate mogućnosti! Ukoliko se niste školovali za neki od navedenih poslova sada je moguće da prekvalifikacijom dođete do posla. Prvi korak – ostavite svoj ego sa strane i priznajte da nešto ne znate!

Pitanje je kolliko ste (ne)spremni da vredno radite, da ponovo uzmete knjigu u ruke? Ja sam bila spremna. Svoju priliku sam dočekala i zgrabila, iako sam već imala fakultetsku diplomu i fino razrađen privatni posao (dijagonalno različit od onoga za koji sam se školovala) – ideja da radim u IT firmi mi je bila očaravajuća. Otvorila sam vrata IT sveta i bila potpuno zapanjena mogućnostima. Naime, preko Nacionalne službe za zapošljavanje – a prijavila sam se za obuku – Digitalni marketing u firmi „Joombooz“, jednoj od vodećih marketinških agencija u našem gradu, koja posluje i van granica lepe nam Srbije. Odziv potencijalnih kandidata je bio veliki. Prošla sam inicijalni test i upisala se među deset polaznika. Obuka je trajala tri meseca sa punim radnim vremenom od 09-17 sati, sve po evropskim standardima.

Nije bilo ni malo lako, imali smo obimne zadatke, testove, učili nove stvari iz nekoliko oblasti. Meni je gotovo sve bilo novo i nepoznato…ali odustajanje jednostavno nije bila opcija. Izašla sam iz svoje sigurne zone. Javile su se moje nesigurnosti – kako ću? Mogu li ja to? Duboko verujem da kada nešto rešite sve se „uroti“ da Vam pomogne. I krenem. Bilo je intenzivno ali sjajno! Ekipa fantastična, pozitivna energija na nivou. Kancelarija nam je poput kreativne radionice! Sveopšta saradnja i podrška među kolegama je sve činila lepšim i lakšim.

banner

Vođena željom da uspem u nameri da se prekvalifikujem, ništa mi nije bilo teško. Šta zna želja šta je nemoguće?! Rad i trud će uvek biti na ceni, ali niko to ne može učiniti umesto VAS! Ovo je doba kada se ceni proaktivnost, konkretno znanje koje imate bilo da je ono formalno ili neformalno. Još ako ste spremni da učite nove stvari u hodu, otvorenog ste uma i vredni – granice ne postoje!

Epilog – zaposlila sam se u firmi u kojoj sam završila i obuku.

Autor: Marina Jovanović

Vizual: Joombooz Web design & Multimedia

Izvor: Joombooz Web design & Multimedia

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti