Početna » Premijera predstave ‘Igre u pesku’ 9. decembra u Akademskom pozorištu SKC Niš

Premijera predstave ‘Igre u pesku’ 9. decembra u Akademskom pozorištu SKC Niš

od strane bukovac

Premijerno igranje za kraj godine

„Igre u pesku“, nova predstava Akademskog pozorišta SKC Niš, biće premijerno izvedena u petak, 9. decembra od 21 sat na Kamernoj sceni Akademskog. Pretpremijera ove duodrame je 8. decembra, a prva repriza je na repertoaru 13. decembra.

2022. godinu Akademsko pozorište SKC-a završava na najbolji mogući način – repertoarom bogatijim za još jednu predstavu. „Igre u pesku“ nam donose glumci Anđelija Mirović i Petar Ščepihin, po tekstu poljskog autora Mihajla Valčaka, a u kolektivnoj režiji.

„Enigmatičan svet obojen lažima, nepažnjom, nasiljem, a oblepljen metaforama, gledan kroz oči deteta puni se bojama, iskrenošću, naivnošću i smehom. Ne baveći se dečijim “bezazlenim” pitanjima i problemima i ne tragajući za odgovorima na ista, dolazimo do vrata kuće odakle sve i kreće. Šta to junaci ovog komada u sebi nose od kuće, da li će dobiti odgovore na svoja pitanja, kako će se snaći u svakodnevnim životnim situacijama i šta to njih buni u ovom svetu, i oni sami saznaće na poslednjem igralištu, u pesku“, kažu o predstavi u Akademskom pozorištu.

banner

Ščepihin navodi da se ideja za ovu duodramu javila još dok su Anđelija i on zajedno radili na predstavi „Kući“, gde su bili direktni partneri. Hteli su, kaže, jedan takav izazov, ali koji će uraditi na svoju inicijativu i svoj način.

„Igre u pesku je delo koje je nama najpribližnije godinama, jer su po našem mišljenju deca samo prizma. Da, radi se o deci i njihovoj naivnoj igri, ali takođe kroz tu prizmu možemo videti uticaj porodice na odrastanje deteta i probleme koji se možda više odnose na odrasle ljude, a ne samo na decu“, dodaje.

Autorsku ekipu još čine i stručni konsultanti Julija Petković i Aleksandar Stevanović, majstori tona i svetla su Aleksa Stojiljković i Anđela Andrijević, a idejno rešenje i dizajn plakata i flajera radio je Davorin Dinić.

Publika karte može kupiti sat vremena pred početak igranja, po ceni od 150 dinara.

Foto i dizajn plakata: Davorin Dinić

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti