Početna » Warner Bros. Discovery odaje počast kralju fudbala prikazivanjem dokumentarca ‘Pele: Živeo kralj’

Warner Bros. Discovery odaje počast kralju fudbala prikazivanjem dokumentarca ‘Pele: Živeo kralj’

od strane bukovac

Slaveći magiju i veličanstvenost Pelea, jednog od najvećih sportista ikada, “kralja fudbala” i brazilskog rekordera svih vremena,  Warner Bros. Discovery će na svojim sportskim kanalima i digitalnim platformama, 4. januara, emitovati 24 – minutni dokumentarac “Pele: Živeo kralj”. Ovaj dokumentarni film naša publika će imati priliku da pogleda večeras u 20:55 časova na kanalu Eurosport 1.

Edson Arantes do Nasimento ili jednostavno Pele smatra se najvećim fudbalerom svih vremena koji je prve fudbalske korake načinio na ulicama Sao Paula u Brazilu. On je jedini igrač koji je osvojio tri FIFA Svetska prvenstva, uključujući  prvo koje je odigrao sa samo 17 godina kada je postao najmlađi igrač ikada koji je postigao hettrik na Svetskom prvenstvu, pre nego što je dao još dva gola u finalu 1958. u Švedskoj. Pele je za reprezentaciju Brazila postigao 77 golova, a u karijeri ukupno 1.283 gola u 1.367 utakmica.

Nakon što je postavio sve moguće rekorde u dečačkom klubu Santos u Brazilu, Pele je razbio nove granice donevši prelepu igru u SAD gde se pridružio Njujork Kosmosu 1975. da bi predvodio novu severnoameričku fudbalsku revoluciju. U penziji je nastavio da populariše sport i proglašen je sportistom veka Međunarodnog olimpijskog komiteta, a imao je i ulogu ambasadora dobre volje Uneska pri Ujedinjenim nacijama.

Foto: Warner Bros. Discovery

banner

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti