Početna » MOK dodeljuje ekskluzivna medijska prava za Olimpijske igre 2026-2032 u Evropi Evropskoj radiodifuznoj uniji i Warner Bros. Discovery

MOK dodeljuje ekskluzivna medijska prava za Olimpijske igre 2026-2032 u Evropi Evropskoj radiodifuznoj uniji i Warner Bros. Discovery

od strane bukovac

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) danas je saopštio da su sva medijska prava u Evropi za  Olimpijske igre u periodu 2026-2032. dodeljena Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) i Warner Bros. Discovery. 

Na tenderu koji je pokrenuo MOK, EBU i Warner Bros. Discovery predstavili su zajedničku ponudu za sticanje svih medijskih prava na 49 teritorija u Evropi* za 25. Zimske olimpijske igre Milano Kortina 2026, 34. Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028, 26. Zimske olimpijske igre 2030. i 35. Olimpijske igre u Brizbejnu 2032, kao i Olimpijske igre mladih u tom periodu.

“Oduševljeni smo što smo postigli dugoročni sporazum sa dve vodeće svetske medijske kompanije. EBU i njeni članovi pružaju neuporedivu stručnost i doseg širom Evrope, a Warner Bros. Discovery predstavlja jednu od najvećih svetskih medijskih i zabavnih kompanija u svim programskim žanrovima i platformama. On pokazuje trajnu privlačnost Olimpijskih igara širom Evrope. Pošto MOK preraspoređuje 90 odsto prihoda koje generiše, ovaj dugoročni sporazum takođe obezbeđuje kritičnu finansijsku stabilnost širem sportskom pokretu i na kraju podržava same sportiste”, rekao je Tomas Bah, predsednik MOK-a.

Prvo partnerstvo MOK-a sa EBU-om i njegovim članicama datira iz 1956, dok se 2015. MOK udružio sa Warner Bros. Discovery širom Evrope za Olimpijske igre 2018-2024.

banner

Počevši od 2026. godine, EBU će imati prava na besplatno emitovanje na televiziji i digitalnim platformama. Svaki član EBU-a će emitovati više od 200 sati programa o letnjim Olimpijskim igrama i najmanje 100 sati o Zimskim olimpijskim igrama na TV-u, sa širokim spektrom radio pokrivenosti, striminga uživo i izveštavanja preko veba, aplikacija i platformi društvenih medija.

Pozdravljajući sporazum, Delphine Ernotte Cunci, predsednica EBU-a i izvršna direktorka France Televisions-a, rekla je:

„Preko svojih članica, EBU ima potencijal da dopre do preko milijardu gledalaca širom Evrope putem linearnih i nelinearnih platformi. I zato mi je tako drago što mogu da pozdravim ovo partnerstvo sa MOK-om i Warner Bros. Discovery, koje će osigurati da Igre budu dostupne najširoj mogućoj publici širom Evrope.“

Komentarišući nastavak njihovog partnerstva s MOK-om, Andrew Georgiou, predsednik i generalni direktor za Warner Bros. Discovery Sports Europe, rekao je: „Kao ‘Dom Olimpijskih igara u Evropi’ za poslednja tri izdanja Olimpijskih igara, drago nam je što ćemo produžiti naš odnos s MOK-om do 2032. Uoči onoga što obećava da će biti veličanstvene Olimpijske igre u Parizu 2024, drago nam je što će Warner Bros. Discovery ostati jedino mesto gde obožavaoci mogu pratiti svaki trenutak sledeće četiri Olimpijade”.

Naslovna fotografija: Andrew GeorgiouWarner Bros. Discovery

Foto: Maja Hitij i Tom WellerGetty Images

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti