Početna » Predstave ‘Nedostajanje’ i ‘Bila jednom jedna zima’ na repertoaru Pozorišta lutaka Niš

Predstave ‘Nedostajanje’ i ‘Bila jednom jedna zima’ na repertoaru Pozorišta lutaka Niš

od strane bukovac

Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka Niš su predstave „Nedostajanje“ i „Bila jednom jedna zima“.

Četvrtak, 19. januar, 18.00 sati

„Nedostajanje“

Predstava je rađena po motivima priča izvanrednog holandskog pisca Tona Telehena. Sve se dešava u izuzetno živahnom i živopisnom carstvu raznih životinja koje sve zajedno žive u šumi i grade u njoj svoje odnose, dele svoje probleme, savladavaju teškoće, zabavljaju se, uče da se druže i vole i provode zajednički svoje vreme.

banner

Za razliku od sveta koji sve više postaje digitalan i neuhvatljiv, u šumi među prezabavnim svetom životinja Tona Telehena kao da ponovo dobijamo sigurno tle pod nogama i počinjemo da se otvaramo za istinske emocije i šale, na šta smo skoro već svi zaboravili. Njegove priče vraćaju u bezbrižnost detinjstva.

Autorski tim: Dramatizacija priča, režija i dizajn svetla – Nikola Zavišić, muzika i songovi – svi glumci i reditelj, korepeticija i aranžmani – Jovan Živković, klavijaturista, asistent reditelja – Toma Bibić, lektor – Nataša Ilić, dizajn i izrada scenografije i lutaka – Dragana Đurić i Dušan Stanković, koautori scenskog jezika – svi glumci.

Uloge tumače: Toma Bibić, Stanislava Staša Joković, Mirjana Đorđević, Teodora Stojković (k.g.) i Jovan Živković (k.g.).

Nedelja, 22. januar, 11.30 sati

„Bila jednom jedna zima“

Predstava „Bila jednom jedna zima“ rađena u formi mjuzikla, govori jednoj dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi u kojoj žive Ćira, Vuk Vule, Lija Mudrolija, Tata Zeka, Mali Zeka i Meda Elvis. Kroz njihove zgode i nezgode deca mogu saznati mnogo toga o dobroti i prijateljstvu.

Članovi glumačkog ansambla Nataša Ristić, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković i Dejan Gocić su pored glumačkih, iskazali i svoje druge talente jer svako od njih potpisuje i neke od elemenata predstave: dramatizaciju i adaptaciju teksta, režiju, tekstove songova, izbor muzike, muzičku obradu, korepeticiju, kostime, scenografiju, dizajn plakata i programa.

Fotografije: „Nedostajanje“ – Foto Selma; „Bila jednom jedna zima“ – Foto Art

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti