Početna » ‘Bila jednom jedna zima’ i ‘Vuk koji je ispao iz knjige’ na repertoaru Pozorišta lutaka Niš

‘Bila jednom jedna zima’ i ‘Vuk koji je ispao iz knjige’ na repertoaru Pozorišta lutaka Niš

od strane bukovac

Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka Niš su predstave „Bila jednom jedna zima“ i „Vuk koji je ispao iz knjige“.

Četvrtak, 26. januar, 18.00 sati

„Bila jednom jedna zima“

Priča o jednoj dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi u kojoj žive Ćira, Vuk Vule, Lija Mudrolija, Tata Zeka, Mali Zeka i Meda Elvis. Kroz njihove zgode i nezgode deca mogu saznati mnogo toga o dobroti i prijateljstvu.

banner

Članovi glumačkog ansambla Nataša Ristić, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković i Dejan Gocić su pored glumačkih, iskazali i svoje druge talente jer svako od njih potpisuje i neke od elemenata predstave: dramatizaciju i adaptaciju teksta, režiju, tekstove songova, izbor muzike, muzičku obradu, korepeticiju, kostime, scenografiju, dizajn plakata i programa.

Nedelja, 29. januar, 11.30 sati

„Vuk koji je ispao iz knjige“

Junak priče je naoko strašni vuk, koji je slučajno ispao iz police sa knjigama, u sobi u kojoj drema veliki mačak. Bežeći od mačka, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali ni u jednu priču se ne uklapa: u priču o ovčici Aski stigao je prerano, zatim pravi zbrku sa staklenom cipelicom u bajci o Pepeljugi, potom neslavno prođe u mačevalačkom obračunu iz priče o tri musketara, posle naljuti barona Minhauzena, a onga ga još umalo ne pojede veliki kineski zmaj… I to baš pred sam kraj! A da li će na kraju vuk ipak pronaći svoje pravo mesto?

Predstavu je režirao Dragoslav Todorović, a uloge tumače: Lazar Nikolić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Jelena Đorđević.

Fotografije: Foto Art (Bila jednom jedna zima) i Foto Selma (Vuk koji je ispao iz knjige)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti