Početna » Podela bodova u Pazaru, Novi Pazar – Radnički 0:0

Podela bodova u Pazaru, Novi Pazar – Radnički 0:0

od strane bukovac

Fudbaleri Radničkog remizirali su bez golova na gostovanju u Novom Pazaru u okviru 21. kola Super lige Srbije. Radnički je ovim bodom prekinuo negativan niz na gostovanjima u gradu na Jošanici i nakon sedam uzastopnih poraza upisao prvi bod.

Jučerašnjim rezultatom osvojen je i 21. bod u tekućoj sezoni i smanjen zaostatak za ekipama iz plej of zone na samo -4.

Radnički je, u odnosu na sastav iz prethodnog kola, meč započeo sa Rosićem i novajlijom Pavlovićem u startnoj postavi. Meč po izuzetno teškom terenu bolje je otvorila domaća ekipa, ali je ubrzo i Radnički nanizao nekoliko prilika. Novi Pazar je u nekoliko navrata ugrozio gol Radničkog, međutim, odbrana niškog tima predvođena golmanom Rosićem bila je na visini zadatka u tokom čitavog meča.

Od prilika u prvom delu igre izdvajaju se udarci Nikčevića iz domaće ekipe u 28. minutu, koji je na gol liniji izblokirao Varga, te pokušaji Đurišića u 34. i Cvetkovića 44. minutu u ekipi Radničkog. U drugom delu meča obe ekipe zaigrale su nešto opreznije, pa je i šansi za pogotke bilo je manje nego u prvom poluvremenu. Najbolju priliku za Radnički imao je Mićin, koji je šutirao ka golu Kljajića u 52. minutu, međutim nedovoljno snažno da bi ga savladao. Ekipa Novog Pazara je u samom finišu meča, u 93. minutu, imala odličnu šansu da osvoji sva tri boda.

banner

Đuričković je snažno šitirao iz kaznenog prostora, ali je golman Rosić sjajno odbranio i ovaj udarac i još jednom svojom intervencijom zaradio epitet igrača utakmice. Iako nije bilo pogodaka, obe ekipe stvorile su brojne izgledne šanse i u visokom ritmu igrale čitav meč.

Niški tim današnji meč igrao je u sledećem sastavu:

Rosić – Varga, Savić, Stefan Marjanović, Jamkam – Đurišić, Pejović – Pavlović (od 65. min. Ajdar), Mićin (od 79. min Saša Marjanović), Cvetković (od 65. min. Jovanović) – Petrov (od 79. min. Škrbić)

Radnički je nakon ovog kola zadržao 11. poziciju na tabeli Super lige Srbije, a u narednom, 22. kolu u Nišu dočekuje ekipu Radnika iz Surdulice. Taj meč zakazan je za subotu, 18. februar sa početkom od 13.00 časova.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti