Početna » Poraz Radničkog od Karvine na pripremama u Turskoj

Poraz Radničkog od Karvine na pripremama u Turskoj

od strane bukovac

Ekipa Radničkog izgubila je u drugoj pripremnoj utakmici u Beleku od češke ekipe Karvina sa 2:0.

Šef stručnog štaba Radničkog, Nikola Trajković, “promešao je karte” i u sastav koji je započeo utakmicu uvrstio nekoliko fudbalera koji su u jesenjem delu šampionata, ali u prvoj utakmici priprema imali manju minutažu.

Prvu priliku na meču imao je Radnički, već posle četiri minuta igre. Mesarović dodao loptu Cvetkoviću koji je šutirao preko gola. Nakon toga je Karvina dva puta pretila, ali je oba puta uspešno intervenisao golman Vasiljević. Ipak, protivnik je uspeo da dođe do vođstva u 30. minutu, kada je Doležal pogodio mrežu Nišlija. Pokušao je isti igrač da dođe do gola i u 37. minutu, ali je još jednom uspešno intervenisao Vasiljević. Sa druge strane, okušao se i Ivelja, ali je lopta otišla pored gola nakon njegovog udarca. U završnici prvog poluvremena Doležal je još jednom pogodio mrežu Rasničkog za konačnih 2:0.

Izabranici Nikole Trajkovića bili su bolji i konkretniji u nastavku igre. Najizglednije šanse za pogodak imali su Petrov i Luković, ređale su se prilike jedna za drugom, ali su golovi izostali.

banner

Nakon meča, Trajković je sumirao utiske.

Gledam da svi igrači dobiju podjednaku šansu u pripremnom periodu, kako bi bili načisto šta od koga možemo da očekujemo. Ponovo smo agresivnije i kvalitetnije odigrali drugo poluvreme od prvog. U  prvom delu igre nismo dobro kontrolisali protivničke centaršuteve i nismo imali dobru kontrolu lopte. Protivniku smo davali previše prostora, i kao posledica svih tih grešala stigli su pogoci koje smo primili. Karvina je kvalitetna ekipa, fizički dominantna. Ulazili su dobro u duele i čini mi se da smo tu izgubili sredinu terena. Nedostajalo je malo više agresivnosti i snage kod naših igrača. Ovo je tek druga utakmica, i imamo još dosta da radimo.

Aleksandar Vojnović istakao je da rezultat i dalje nije u prvom planu, već rad na uigravanju ekipe i otklanjanju grešaka.

Nakon pobede na premijeri usledio je i prvi poraz. Za nas je važnije da smo se dobro istrčali i odigrali jedan zahtevan meč, koji je prema broju duela i faulova mogao da se okarakteriše kao prvenstveni, a ne prijateljski. Možda smo i olako poklonili golove protivniku, a u drugom delu smo odigrali znantno bolje. Mogli smo postići i koji pogodak, ali nažalost nismo. Ovo je uobičajeno za uvodni period priprema i idemo dalje.

Radnički – Karvina 0:2 (0:2). Strelci: Doležal u 30.  i 44. minutu.

Radnički: Vasiljević, Petković, Vojnović, Bakić, Frej, Cvetković, Stajić, Ilić, Mesarović, Belaković, Ivelja.

Igrali su još: Vukić, Petrov, Petrović, Faj, Luković, Stojković, Stevanović, Stojanović, Krstić.

Karvina: Ciupa, Traore, Ivan, Žak, Doležal, Regali, Svozil, Budinski, Fleišman, Ezeh, Kričak. Igrali su još: Bederka, Ražnatović, Ayaosi, Moses, Bohac, Adeleke Nokon.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti