Početna » Trideset mladih iz cele Srbije uči besplatno o preduzetništvu u Kragujevcu

Trideset mladih iz cele Srbije uči besplatno o preduzetništvu u Kragujevcu

od strane bukovac

Akademija preduzetništva otvorena je u hotelu Kragujevac u Kragujevcu. Akademiju preduzetništva su svečano otvorili Andrej Balanč, izvršni direktor Asocijacije za afirmaciju kulture i Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom grada Kragujevca.

Akademija preduzetništva koju će u Kragujevcu pohađati 30 polaznika u narednih nekoliko dana, organizuje Asocijacija za afirmaciju kulture, pod pokroviteljstvom NCR Fondacije, kao deo projekta „Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj“.

Ovakav vid edukacije za mlade grad Kragujevac podržava već duže vreme. Mladi ljudi na ovaj način, od strane kompetetnih predavača, među kojima je Kragujevčanin Strahinja Ćalović imaju priliku da steknu određena saznanja iz preduzetništva i otpočinjanja samostalnog poslovanja. Nadam se da će uz adekvatna znanja proisteći nove firme na teritoriji cele Srbije, jer su među učesnicima i mladi iz drugih gradova – kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

„Akcelerator“, prvi segment Akademije preduzetništva, koji je koncipiran u formatu petodnevnog seminara sa celodnevnim, intenzivnim predavanjima i evaluacijom učinka, polaznike će naučiti osnovama preduzetništva u pravnom, administrativnom i finansijskom okviru, a posebno će se obraditi teme koje su ključne za definisanje poslovne ideje i donošenje inicijalnih odluka. Kroz edukaciju na teme ispitivanja tržišta i lansiranja proizvoda, polaznici će sticati temeljna znanja, kao i prvi pravi osećaj za procenu i validiranje sopstvenih ideja.

banner

Tokom petodnevnog seminara u okviru Akademije preduzetništva, bavićemo se osnovama, odnosno temama neophodnim za što bolje snalaženje kako bi pokrenuli i ostvarili svoje poslovne ideje – digitalni marketing, istraživanje tržišta kako bi na najbolji način došli do kupaca ili korisnika usluga i sve ono što može da im pomogne i da vetar u leđa da započnu svoje poslovanje. Ove teme su važne jer su to načešće poteškoće sa kojima se mladi preduzetnici susreću kada započinju svoj biznis, a obuke će im pomoći da što pre savladaju te prepreke i ostvare poslovni rezultat – kazao je Igor Kecman, projektni menadžer.

Dvomesečni period za implementaciju stečenog znanja sledi nakon Akceleratora, zatim Master seminar sa dodatnim periodom za primenu znanja, a Akademija će biti zatvorena završnim događajem, gde će najbolji učesnici predstaviti svoje poslovne ideje pred stručnim žirijem koji će činiti uspešni preduzetnici.

Akademija preduzetništva, projekat kreiran za mlade ljude koji žele da se pokrenu, stvore ili unaprede svoj posao ili ideju, i žele da uče od najboljih, sprovodi se već treću godinu za redom.

Foto: Akademija preduzetništva Kragujevac

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti