Početna » Hibridni model rada STADA grupe razvijan u Srbiji

Hibridni model rada STADA grupe razvijan u Srbiji

od strane bukovac

Period pandemije, značajno je pogodio dva važna segmenta u našim životima, zdravstvo i ekonomiju. Turbulencije na globalnom nivou otvorile su brojna pitanja, a između ostalog i kako zaštititi zaposlene da u vreme krize sačuvaju sopstveno zdravlje, radno mesto i održe produktivnost u poslovanju.

Jedan od najvećih izazova u protekle tri godine odnosio se na  organizaciju posla i upravljanje procesom proizvodnje tako da zaposleni u svakom trenutku budu u mogućnosti da odgovore na poslovne izazove, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalaze. Promene koje su u tradicionalnom poslovnom svetu bile gotovo nezamislive, sada su postale strateška poslovna odluka brojnih kompanija: izlazak iz klasičnog radnog okruženja koje podrazumeva rad u kancelariji, prelazak na personalizovane i fleksibilnije modele poslovanja, kao i neograničeni pristup podacima sa bilo koje lokacije.

Pionir filozofije da se “uspešnost rada meri postignutim rezultatom, bez obzira na lokaciju na kojoj se zaposleni nalazi”, bila je IT industrija. Ono što je nekada predstavljalo eksperimentalno poslovanje, vreme pandemije je transformisalo u potencijalno rešenje za budućnost. Na taj način, brojne delatnosti su dobile šansu da kreiraju i implementiraju potpuno  novi vid poslovnog okruženja.

U specifičnim industrijama kao što je farmaceutska, gde pauza u proizvodnji nije opcija, nastali su brojni modeli poslovanja, koji su omogućili zaposlenima optimizaciju radnog mesta, izmeštanjem van proizvodnog procesa.

banner

STADA grupa je upravo iz tog razloga inicirala “ONE STADA” koncept, zamenivši tradicionalni način poslovanja hibridnim, kroz integraciju svih globalnih operacija i njihovo objedinjavanje u jedinstvenu mrežnu infrastrukturu, ponuđenu od strane jednog proizvođača. Odabrano je Cisco SASE rešenje koje je u potpunosti zadovoljilo postavljene zahteve grupe. Specifičnost ovog projekta je pre svega u načinu upravljanja projektom transformacije, koji se izvodio iz Srbije, kao centralne lokacije globalnog informacionog sistema. Za samu implementaciju projekta, izabran je vodeći sistem integrator u Srbiji i dugogodišnji partner STADA, MDS Informatički inženjering.

“Svet se dramatično promenio u prethodne tri godine. Najefikasniji način da kompanija održi produktivnost i efikasnost zaposlenih u svakodnevnim radnim zadacima bilo je uvođenje hibridnog radnog modela. Time smo želeli da napravimo pouzdano i bezbedno radno okruženje koje će biti operativno, bez obzira na lokaciju sa koje se pristupa. Naš tehnološki partner MDS, pružao nam je podršku tokom planiranja i realizacije projekta. Nastavili smo da kroz zajednički rad optimizujemo jedinstvenu infrastrukturu uz efikasnije korišćenje postojećih linkova, optimizaciju troškova i resursa, unapređenje funkcionalnosti i obezbeđivanje kontinuiteta poslovanja“, rekao je Marinel Bokšan, Menadžer za globalne IT mreže, STADA GIS.

Važnost ovog globalnog projekta prepoznat je na Cisco Live konferenciji u Amsterdamu, na kojoj je zajednički projekat predstavljen inostranoj publici. Siniša Đokić, IT arhitekta MDS-a i jedan od prezentera na konferenciji, preneo je prisutnima zadovoljstvo realizovanim projektom, ali pre svega prednosti implementiranog CISCO SASE rešenja, koji će zaposlenima STADA grupacije omogućiti fleksibilno radno okruženje, bez narušavanja bezbednosti pristupa kompanijskim aplikacijama i rada na internetu.

Ustupljene fotografije: Itnetwork.rs

Izvor: Itnetwork.rs

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti