Početna » Džipsi pank-metal atrakcija iz Sijetla ‘Kultur shock’ po prvi put u Nišu 7. aprila

Džipsi pank-metal atrakcija iz Sijetla ‘Kultur shock’ po prvi put u Nišu 7. aprila

od strane bukovac

Džipsi pank-metal atrakcija sa bazom u Sijetlu, „Kultur shock”, nastupiće po prvi put u Nišu i to u petak, 7. aprila u klubu Feedback. Njihov koncert će od 21 čas otvoriti kanadski džipsi-pankeri „Erik And The Worldly Savages”, čija muzika će se sigurno svideti svim fanovima „Gogol Bordella”.

„Kultur shock” je 1996. u Sijetlu osnovao Sarajlija Srđan Đino Jevđević, koji je oko sebe, uz snage iz bivše države, okupio i svetska imena, te svojim nastupima oduševio Krista Novoselića (Nirvana) i Džela Biafru (Dead Kennedys). Takva reputacija andergraund atrakcije po Americi dovela ih je do potpisivanja ugovora s izdavačkom kućom Bilija Goulda, basiste slavnih „Faith No More”. Kad smo već kod bitnih faca, treba pomenuti da su „Kultur shock” sarađivali i sa imenima kao što su Serj Tankian, „Gogol Bordello”, „Dubioza Kolektiv”, Edo Maajka, „La Plebe”…

Bez prenemaganja, bez liričkih i tematskih opravdanja, „Kultur shock” iz srca svira onaj dobri, stari punk-metal začinjen dušom Balkana, a njihovi koncerti svaki put kod publike izazivaju erupciju energije i emocija.

Predvođeni jedinstvenim frontmenom Đinom Jevđevićem, koji je kao u holivudskim biografijama prešao put od zaraćenog Sarajeva do kultnog statusa u Americi, „Kultur shock” nastavlja da ruši žanrovske barijere i svojim autentičnim zvukom pridobija armiju obožavalaca od Londona do Istanbula, od Skandinavije do Severne Afrike, od Rusije do Japana, od Sijetla do Indonezije.

banner

Iako su već 27 godina na sceni i iza sebe imaju 11 izdatih albuma i preko 1000 odsviranih koncerata širom sveta, „Kultur shock” je zadržao klupski andergraund duh zbog kog i dan-danas ima kultni status kod publike.

Bend trenutno završava rad na novom albumu koji bi trebalo da se pojavi u prodaji do kraja godine, a u toku je i snimanje dokumentarnog filma „Grandpa Guru”, koji prati duhovno putovanje jednog izuzetnog i značajnog muzičara Srđana Đina Jevđevića koji se u dalekoj Americi proslavio svojim jedinstvenim muzičkim stilom.

Ulaznice za niški koncert su u prodaji po pretprodajnoj ceni od 1600 rsd i mogu se kupiti u turističkoj agenciji „Big Star Travel” (Dušanova 84a), „Vintage shop-u” (Davidova 9) i pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17).

VIDEO:

Izvor videa: Kultur Shock (Zvanični YouTube kanal)

Foto: Promo

Autor: Nikola Jovanović – Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti