Početna » Izdavačka kuća Booka i OTP banka raspisali su drugi ciklus konkursa za najbolji neobjavljen roman

Izdavačka kuća Booka i OTP banka raspisali su drugi ciklus konkursa za najbolji neobjavljen roman

od strane bukovac

Nakon velikog uspeha prvog nagradnog konkursa na domaćoj književnoj sceni za najbolji, originalni i neobjavljeni roman na srpskom jeziku, Izdavačka kuća Booka uz podršku OTP banke, raspisala je novi ciklus ovog projekta za 2023. godinu. Rok za slanje rukopisa je do 15. maja, a pobednika očekuje novčana nagrada od 250.000 dinara, objavljivanje romana u tiražu od 3.000 primeraka u izdanju izdavačke kuće Booka, kao i mogućnost distribucije romana u regionu uz intenzivnu promociju autora i pobedničkog romana.

Konkurs je javan, otvoren od danas za sve zainteresovane književne stvaraoce. Posebnu vrednost daje mu činjenica da je anoniman, odnosno da je rukopise moguće dostaviti isključivo pod šifrom.

Prema rečima Ivana Bevca, glavnog urednika izdavačke kuće Booka, nakon ogromnog uspeha prvog konkursa, koji je privukao čak 575 rukopisa, svi sa nestrpljenjem očekuju novi konkurs i otkrivanje nekog novog svežeg književnog glasa. Prošlogodišnja pobednica Mirjana Drljević romanom „Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo“ ušla je u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i već tri meseca je na bestseler listama domaćih knjižara.

„Ovakav projekat ne bi bio moguć bez podrške prijatelja iz OTP banke koji su odlukom da sa Bookom sklope petogodišnji sponzorski ugovor jasno prepoznali uspešnost ovog projekta koji će u godinama pred nama sigurno predstavljati pravi inkubator književnih talenata, istakao je Bevc.

banner

Svi zainteresovani mogu da do sredine maja pošalju rukopise, a pobednik će biti proglašen 15. novembra.

Milena Mićanović, direktor za komunikacije i odnose s javnošću OTP banke, rekla je da velika pažnja kako stručne javnosti, tako i čitalačke publike, koju je izazvao debitantski roman Mirjane Drljević, predstavlja najveće priznanje za organizatore konkursa.

„Uspeh prošlogodišnjeg, prvog ovakvog konkursa, potvrda je njegovog značaja za književnu zajednicu Srbije. Pozivam sve one koji imaju da ispričaju neke velike priče da se prijave, jer će već krajem godine moći svoj roman da vide u knjižarama, baš kao što je to bio slučaj sa prošlogodišnjom pobednicom. Za OTP banku, kultura predstavlja jedan od najznačajnijih stubova korporativne društvene odgovornosti, a partnerstvo sa priznatim institucijama i kućama omogućava nam da podršku i doprinos ovoj oblasti pružimo na najbolji način. Upravo zato,  jako cenimo i negujemo naše partnerstvo sa IK Booka sa kojom delimo iste vrednosti i zadovoljstvo nam je da je reč o dugoročnoj saradnji, što je najbolji pokazatelj naše snažne podrške“, rekla je Mićanović.

O svim pravilima i uslovima konkursa zainteresovani mogu da se informišu preko sajta izdavačke kuće Booka

PRAVILA KONKURSA

Jedan od uslova za učesnike je da dužina teksta ne sme da bude kraća od 180.000 karaktera (sa razmacima), kao i da roman nije ranije objavljivan, integralno ili bilo koji njegov deo. Dostavljanje rukopisa pod pravim imenom i prezimenom značiće i automatsku diskvalifikaciju učesnika. Jedini način da se predaju rukopisi je putem sajta izdavačke kuće, odnosno, putem konkursnog prijavnog formulara. Odluku o pobedniku donosi žiri koji čini urednički tim izdavačke kuće Booka.

Autor fotografije: Nikola Živić

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti