Početna » Prva kuća za socijalno ugrožene donirana od fondacije ‘Naši Srbi’ iz Čikaga

Prva kuća za socijalno ugrožene donirana od fondacije ‘Naši Srbi’ iz Čikaga

od strane bukovac

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški gospodin Arsenije potpisao je ugovor o donaciji prve kuće u sklopu akcije Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije niške ,,Dobri Samarjanin”. Ugovor je potpisan sa Fondacijom “Our Serbs” iz Čikaga, koju zastupa gospođa Keti Fenslou.

Početkom januara ove godine, a na inicijativu koordinatora VDS-a Eparhije niške, protonamesnika Siniše Nikitovića, organizovan je sastanak sa predstavnicima Fondacije “Our Serbs” iz Čikaga, na kojem je dogovoreno da će ova Fondacija u tekućoj godini dati svoj doprinos u akciji “IZGRADNjA NASELjA-KUĆA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE U MEDVEĐI”.

Svi voljni da pomognu ovoj velikoj akciji Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije niške, svoj doprinos mogu dati uplatom na sledeći broj računa: 265-4050310001316-72

Dana 21. marta 2023. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški gospodin Arsenije potpisao je ugovor o izvođenju radova sa firmom „Kuća Mont“ iz Ivanjice, koju zastupa gospodin Milomir Đoković. Ovaj ugovor se odnosi na akciju koju vodi Versko Dobrotvorno Starateljstvo Eparhije niške ,,Dobri Samarjanin“ – IZGRADNjA NASELjA – KUĆA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE U MEDVEĐI.

banner

Potpisivanju ovog ugovora prisustvovao je i koordinator VDS-a, protonamesnik Siniša Nikitović, koji je u poslepodnevim časovima zajedno sa gospodinom Đokovićem posetio Opštinu Medveđa i lokaciju određenu za izgradnju naselja.

Planirani početak radova započeće po dobijanju građevinske dozvole, što se očekuje krajem marta tekuće godine.

Foto: Medijsko-informativna služba Eparhije niške

Autor: Redakcija radija Pravoslavne Eparhije niške “Glas”

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti