Početna » Premijerna obnova predstave ‘Cvrčak i Mravica’ u niškom Pozorištu lutaka

Premijerna obnova predstave ‘Cvrčak i Mravica’ u niškom Pozorištu lutaka

od strane bukovac

Sezona koja je u toku pored novih premijera donosi i obnove ranijih predstava koje je publika volela. Ovoga puta reč je predstavi „Cvrčak i Mravica“ u režiji Marije Cvetković, čija je premijera održana u decembru 2019. godine i koja je izvođena u okviru novogodišnjeg programa. Uz izvesne rediteljske, kao i izmene u glumačkoj postavi, predstava „Cvrčak i Mravica“ biće na redovnom repertoaru Pozorišta lutaka Niš.

Rediteljka predstave nasuprot današnjem dinamičnom ritmu života, usamljenosti koju uprkos povezanosti mobilnim telefonima i društvenim mrežama deca često osećaju, stavlja svoja sećanja na detinjstvo i odrastanje nekadašnjih generacija. Poznanstvo, a potom i prijateljstvo Miloša i Marije, dečaka i devojčice čiji su nadmici Cvrčak i Mravica, nosi poruku o lepoti i vrednosti iskrenog druženja i prvih simpatija, čega se kasnije kao odrasli ljudi rado sećamo.

Autorski tim pored Marije Cvetković, koja uz režiju potpisuje i tekst i izbor muzike, čine i Dragana Berza zadužena za scenografiju, Dejan Gocić zadužen za kostime i Srđan Miljković koji potpisuje video animaciju. Uloge tumače Jelena Đorđević i Lazar Nikolić (provobitno je ulogu tumačio Miloš Cvetković).

„Cvrčak i Mravica“

banner

Četvrtak, 30. mart, 18.00 časova
Petak, 31. mart, 19.00 časova, premijerna obnova
Nedelja, 2. april, 11.30 časova

Promo plakat: Pozorište lutaka Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti