Početna » Anđeliji Mirović nagrada za najbolju žensku ulogu na Dramskom amaterskom festivalu u Severnoj Makedoniji

Anđeliji Mirović nagrada za najbolju žensku ulogu na Dramskom amaterskom festivalu u Severnoj Makedoniji

od strane bukovac

Na jubilarnom 60. Dramskom amaterskom festivalu (DAF) u Kočanima (Severna Makedonija), nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je glumica Akademskog pozorišta SKC Niš Anđelija Mirović. Ona je nagrađena za rolu Natalije Stepanovne, u predstavi “Prosidba i Medved”.

Češovljeve jednočinke “Prosidba” i “Medved” pretočene u jednu predstavu, u režiji legendarnog Meta Jovanovskog, a u izvedbi Akademskog pozorišta SKC Niš, osvojile su publiku i na festivalu u Kočanima, u Severnoj Makedoniji.

Boravak našeg ansambla na festivalu krunisan je važnom nagradom – Anđelija Mirović, koja u “Prosidbi” glumi Nataliju Stepanovnu, dobila je priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu.

Kako kaže, fokus joj je bio iksljučivo na igri i bila je iznenađena kada su joj javili da je nagradu dobila baš ona.

banner

“Priznanje mi znači, naravno, pre svega sam zahvalna mom reditelju Meti Jovanovskom koji mi je pružio priliku, poverenje i dao punu slobodu u stvaranju lika”, navodi glumica.

“Prosidba i Medved”, nam, kažu u Akademskom, pružaju raznolike likove – ljude iz naroda, stamene, srčane, koji se bore i zalažu za sebe, ljude oko sebe i ono što imaju. Igranje u ovoj komediji je, kaže Anđelija, bio veliki izazov.

“Ova uloga mi je bila veliki izazov. Do sada sam igrala samo drame, prva komedija je “Prosidba” tako da sam dosta radila na liku kako bih došla do ovoga što sada igram. Želela sam da Natalija Stepanovna ima dosta nijansi kao lik i mislim da sam uspela da to i stvorim”, kaže Anđelija.

Inače, 60. po redu DAF počeo je 22. a trajao je do 27. maja, a nastupili su ansambli iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Turske.

Foto: Studentski kulturni centar Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti