Početna » Premijera predstave ‘Vuk i sedam jarića’ u niškom Pozorištu lutaka

Premijera predstave ‘Vuk i sedam jarića’ u niškom Pozorištu lutaka

od strane bukovac

U sredu, 7. juna u Pozorištu lutaka Niš u 19.30 časova održaće se premijera predstave „Vuk i sedam jarića“ reditelja Davora Dragojevića, koja je rađena po motivima istoimene bajke Braće Grim.

O predstavi:

„Vuk i sedam jarića“ jedna je od prvih bajki sa kojom se deca susreću. Pričaju im je mame, tate, bake, deke… A mi smo želeli da to učinimo na jedan drugi način – uz predivne lutke, odličnu muziku, lepu scenografiju i sjajnu glumačku igru. Bajkom o malim jarićima koji ostaju sami kod kuće i koji se suočavaju sa pretnjom strašnog vuka, mnogim devojčicama i dečacima koji prvi put dolaze u pozorište, a i onima koji su naša verna publika, približićemo lepotu pozorišne umetnosti i poslati snažne poruke o važnosti pravih Ljudskih vrednosti.

Zanimljivost predstavlja i što će se ovaj naslov prvi put naći na repertoaru Pozorišta lutaka.

banner

Autorski tim: Tekst i režiju potpisuje Davor Dragojević, kreaciju i izradu scenografije, lutaka i kostima Kiril Vasilev. Kompozitor je Veselin Frenki Bogićević, lektor Nataša Ilić, a asistent režije Teodora Stojković.

Uloge tumače: Davorin Dinić, Marija Cvetković, Mirjana Đorđević, Srđan MiLjković, Jelena Đorđević i Teodora Stojković (k.g.).

Sreda, 7. jun, 19.30 časova
„Vuk i sedam jarića“, premijera

Petak, 9. jun, 10.00 časova
„Vuk i sedam jarića“, organizovana poseta

Nedelja, 11. jun, 10.00 i 11.30 časova
„Vuk i sedam jarića“

Fotografije: Foto Selma

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti