Početna » Nagrade za predstavu ‘San o zavičaju’ na Festivalu ‘Joakim Vujić’

Nagrade za predstavu ‘San o zavičaju’ na Festivalu ‘Joakim Vujić’

od strane bukovac

Predstava “San o zavičaju” (Neviđeno folk snoviđenje), Ivana Velisavljevića u režiji Milana Neškovića, osvojila je 5 nagrada na 59. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, održanom u Narodnom pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru – nagradu za najbolju predstavu, nagradu za najbolju režiju, nagradu za scenografiju, glumačku nagradu i nagradu publike.

Stručni žiri, koji je činio dr Milica Đurov, scenografkinja (članica), glumac Mladen Knežević (član) i profesor dr Milivoje Mlađenović, teatrolog (predsednik), nije skrivao svoje oduševljenje ovom predstavom i na osnovu sedam odgledanih predstava u zvaničnom takmičarskom programu, doneo je sledeće odluke:

Nagrada za scenografiju dodeljena je Mariji Kalabić, za scenografiju u predstavi “San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje) “

  • Samo na prvi pogled, scenografija Marije Kalabić je realističkog, čak naturalističkog smera. Suštinski, rasporedom u prostoru pojedinih bitnih elemenata, te nekim detaljima, ona boji atmosferu neke nadrealne krčme.

Glumačku nagradu Milošu Cvetkoviću, za ulogu Malog Šaulisa u predstavi “San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje) “

banner
  • Gradeći lik žestokog seoskog momka 21. veka Miloš Cvetković je uverljivo pokazao svu raskoš svog glumačkog talenta.

Nagrada za najbolju režiju, dodeljena je Milanu Neškoviću za režiju predstave “San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje) “

  • SAN O ZAVIČAJU je pozorišna, istinska, uzbudljiva i rediteljski raskošna studija i velika metafora o beskonačnoj potrazi za ljudskom srećom i spokojem.

Nagrada za najbolju predstavu u celini, dodeljna je Narodnom pozorištu Niš za predstavu “San o zavičaju” (Neviđeno folk snoviđenje), Ivana Velisavljevića u režiji Milana Neškovića

  • Glumački raskošno, rediteljski inventivno i precizno, vizuelno snažno i muzički zavodljivo, scensko delo SAN O ZAVIČAJU gađa direktno u centar emocionalnog bića svakog gledaoca.

Pored stručnog žirija, pravo glasa imala je i publika čija se odluka o najboljoj predstavi na ovogodišnjem festivalu usaglasila sa odlukom žirija. Nagradu publike, prosečnom ocenom 9,32, dobila je predstava “San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje)”.
Ove nagrade su veliko priznanje za izuzetan umetnički doprinos predstave “San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje) “, koja na impresivan način kombinuje inovativan, emotivni pristup i kritički odnos prema stvarnosti.

Autor fotografija: Nikola Milosavljević/Studio Brada

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti